Strategia de apropiere dintre forțele de ordine și populație, demarată cu circa doi ani în urmă, a prins foarte bine, „din prima”, la Serviciul de Poliție Transporturi Aeriene de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopenii Ilfovului. După preluarea postului la începutul lui 2013, comisarul șef Marian Dinulescu a făcut întâi ordine. Apoi, cu aprobarea superiorilor a început „deschiderea”, marcând diverse evenimente: 8 Martie, Moș Crăciun, 1 Iunie. Dimensiunea umană a echipei Serviciului de Poliție Transporturi Aeriene a fost evidențiată de nenumărate ori în paginile Jurnalului de Ilfov și nu doar în spirit de reclamă. Echipa condusă de comisarul șef Marian Dinulescu este cu adevărat una inimoasă, iar Ziua Internațională a Copilului, stabilită pe 1 Iunie, este printre cele mai frumoase misiuni. Ordinea de zi: să facem bucurii copiilor.

Foto și text: Cristina BuneA

Drumul către inima unui copil…

… se face întâi prin zâmbet. Zâmbești cu toată fața și dacă e scund, te cobori la înălțimea lui, îl saluți și începi conversația. Dar când în aeroport, la plecări, ai printre pasageri și o mulțime de copii, misiunea de a-i cuceri nu e ușoară. Copilul are emoții sau frici pe care adulții încearcă să i le domolească și reacția lui la vederea unui adult pe care nu‑l cunoaște, plus că are uniformă, poate fi stranie. Dar, nu! Nu a fost cazul. Echipa Serviciului de Poliție Transporturi Aeriene a avut un succes nebun anul acesta, pe 1 Iunie, printre copiii călători care așteptau îmbarcarea. De fapt, succesul asupra copiilor s-a datorat câștigării ad-hoc a încrederii însoțitorilor copiilor, majoritatea părinți și bunici. Pliantele informative și apariția lui Marcel Gentoiu au ajutat echipa Serviciului de Poliție Transporturi Aeriene de la aeroport să aibă o imagine corectă în fața opiniei publice, de profesioniști.

 

Dulciuri și tricou

Agentul șef adjunct Tania Mihăilă, agentul șef principal Mihaela Andrei și agentul șef adjunct Alexandra Herda, cu tot cu cei doi prunci pe care îi va aduce pe lume, conduși de comisarul șef Marian Dinulescu, se adună în biroul serviciului, de la etajul 1 al terminalului de plecări, și-și împart cele 60 de pungi cu cadouri: dulciuri și un tricou inscripționat. Coborâm, și în câteva secunde începe bucuria! Toți copiii au primit cadoul cu suprindere întâi și apoi vădită satisfacție. “Hihi, uite mami!”, se tot auzea în timp ce sărbătoriții descopereau conținutul pungii. Tricoul inscripționat a avut un succes nebun, toți copiii s-au dezbrăcat de cel cu care veniseră și s-au îmbrăcat pe loc. Mai mult, un puști pezevenghi a pozat asemenea unui manechin, atât a fost de încântat de tricou. Operațiunea 1 Iunie? Succes, succes, succes!

 

”Fă bine, dacă poți”

Ne întoarcem cu echipa în biroul de la etajul 1 pentru un scurt ­debriefing, în termeni militari de specialitate, sau mic bilanț al timpului petrecut printre călătorii mici și mari. “ Sunt pe principiul Fă bine dacă poti și copiii sunt cei mai prețioși călători de care avem grijă în orele noastre de program. Pentru aceste surprize de ziua copilului am găsit și aliați inteligenți, partenerii de la SC Dînata și de la Auto Vip și, alături de colegi, sunt foarte bucuros că am putut aduce și zâmbete și râsete pe fețele copiilor care s-au găsit astăzi la terminalul plecări. Încă de mici, copiii turiști trebuie să simtă că, odată intrați aici, sunt în siguranță alături de noi, echipa Serviciului de Poliție Transporturi Aeriene de la Aeroportul Henri Coandă”, este de părere comisarul șef Marian Dinulescu.  Da, e minunat când publicul înțelege că polițistul nu ți-e inamic și că rolul lui este să te apere. Uneori, și să te facă să zâmbești.