Majorarea cu 20% a salariilor, cerută de polițiști, nu a fost aprobată, în ciuda negocierilor de sâmbătă cu ministrul Carmen Dan.

Poliţiştii nemulţumiţi de salarii, care au protestat sâmbătă în Capitală chiar de ziua lor, 25 martie, îşi pun acum speranţa în ziua de luni, când sindicaliştii vor avea o nouă rundă de discuţii la Ministerul de Interne, la care vor participa şi specialişti din Ministerul Finanţelor, scrie Digi24.ro.

Oamenii legii au primit promisiuni în urma discuțiilor de la Guvern. Vor primi bani în plus doar poliţiştii chemaţi de acasă la intervenţii şi vor creşte sporurile în cazul celor care vin la serviciu în weekenduri şi zilele în sărbători legale. Sindicaliştii vor avea o nouă rundă de discuţii la Ministerul de Interne, la care vor participa şi specialişti din Ministerul Finanţelor.

Aproximativ șapte mii de agenţi au protestat sâmbătă la Bucureşti, supăraţi că statul nu îi plăteşte suficient. Polițiștii spun că sporurile pe care le primesc sunt calculate în funcţie de salariul minim de acum opt ani, care între timp s-a mărit. Ministrul de Interne le-a spus acum două săptămâni că le măreşte leafa cu cel mult trei sute de lei, dar propunerea mai mult i-a înfuriat pe poliţişti. Așa se face că sâmbătă, de ziua lor, au ales să sărbătorească altfel prin protest.

De la ora 8:00, sâmbătă dimineața, au fost restricţii de trafic în centrul Capitalei. A fost restricţionat traficul rutier, progresiv, pe Şoseaua Kiseleff, între Strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei. Începând cu ora 9:00, au fost impuse restricţii de trafic şi pe Strada Academiei, între Strada Ion Câmpineanu şi Strada Dem I. Dobrescu. De la Ministerul de Interne, protestatarii au plecat în marş prin centrul Capitalei, dorind să ajungă până în faţa Palatului Victoria, relatează Digi24.

În Piaţa Victoriei, traficul s-a desfăşurat pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa clădirii Guvernului, între Bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bulevardul Lascăr Catargiu, iar traficul rutier de pe Strada Paris şi de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara va fi direcţionat către Bulevardul Aviatorilor, potrivit News.ro.

La ora 10:00 se aflau deja aproape 1.000 de polițiști în faţa Ministerului Afacerilor Interne, cerând majorarea salariilor. Ei urmează să plece, în jurul orei 12.00, în marş spre Guvern.