Un cunoscut blogger de modă şi lifestyle, a reuşit să demonstreze că nu este nevoie de mai mult de 37 de piese vestimentare pentru o garderobă feminină ideală, numind-o garderobă capsulă.

Frumuseţea unei garderobe capsulă este că poate fi aplicată oricărui stil, scopul fiind acelaşi: de a economisi timp, bani şi energie, toate fiind consumate în timpul căutării ţinutei perfecte. În final, vei obţine patru gardeorbe capsulă, fiecare fiind potrivită pentru câte un sezon.

De unde începi?

În primul şi-n primul rând, trebuie să-ţi faci ordine în garderobă. Scoate absolut tot ceea ce ai şi aşează piesele vestimentare pe pat. În felul acesta, vei avea trei opţiuni: “păstrez”, “arunc”, “donez”. Mai apoi, pune toate piesele vestimentare pe care le adori, înapoi în dulap.

Ce trebuie să păstrezi?

În principiu, garderoba ta capsulă trebuie să includă: topuri, pantaloni/ jeanşi, rochii, jachete şi pantofi. Printre piesele vestimentare care ar trebuie să nu se mai regăsească în garderoba ta se numără: ţinutele pentru sală/ antrenament, bijuteriile, accesoriile, poşetele, costumele de baie, pijamalele.

Ce legătura are numărul?

Bloggerul a ales ca garderoba sa să conţină 37 de piese vestimentare deoarece s-a gândit să le împartă pe categorii şi anume: 9 perechi de pantofi/ încălţăminte, 9 perechi de pantaloni/ jeanşi, 15 topuri, 2 rochii şi 2 jachete.

Apoi, odată cu venirea primăverii, aceasta a adus câteva modificări de tranziţie (8 cămăşi, 8 pantaloni/ jeanşi, 7 jachete, 1 rochie şi 10 perechi de pantofi/ încălţăminte).

De asemenea, pentru perioada verii, acesta a inclus mai puţine jachete, mai multe topuri şi rochii vaporoase. Cu alte cuvinte, numărul pieselor vestimentare poate să difere de la o persoană la alta, potrivit one.