Cu siguranță rutina ta de dimineaţă include momentul în care savurezi o ceașcă de cafea. Însă, potrivit unui studiu publicat de Frontierele Psihologiei, să consumi cafeaua încă de la prima oră nu este tocmai un lucru bun.

Cercetătorii de la Colegiul din Boston au confirmat că perioada optimă pentru a consuma cofeină este, de fapt, momentul în care chiar simţi nevoia de a o consuma, mai exact, atunci când creierul tău este lipsit de energie şi nu neapărat imediat cum te trezeşti.

Motivul este simplu-când vine vorba de cofeină, prea mult strică. Dacă eşti o persoană matinală sau ai avut un somn de 7-8 ore care te-a făcut să te simţi mai odihnit ca niciodată, o ceaşcă de cafea nu-ţi va oferi doza necesară de energie.

Cu toate că este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, puține persoane știu că există multe specii de arbori de cafea, ce produc peste 25 de tipuri de cafea.

Cele mai populare sunt: cafeaua Arabica și cafeaua Robusta, cultivate în special în America Centrală și de Sud, India și Africa.

Mai mult de trei sferturi dintre tipurile de cafea produse pe Glob fac parte din categoria Arabica, în timp ce restul intră în categoriile Robusta, Liberica sau Maragogype.