Concordia Chiajna se afundă în subsol și, dacă ne gândim la faptul că în acest sezon vor retrograda nu patru, ci șase echipe, soarta ilfovenilor e din ce în ce mai dificilă.

Citiți, vă rugăm, cele trei formule de echipă de mai jos:

Echipa 1: Cobrea – Bucurică, Melinte, Leca, Dima – Roșu, Purece – Onduku, Florea, Strătilă – Wellington. 

Echipa 2: Rîmniceanu – Maftei, Reljici, Dulgherov, Serediuc – Stan, Roșu – Olberdam, Timov, Băjenaru – Florea.

Echipa 3: Rîmniceanu – Stan, Bagarici, Maftei, Ricardo, Bucurică – Dodo, Lovin, Roșu – Serediuc, Pena. 

Cele trei nu au, aparent, nimic în comun, deși toate reprezintă Concordia Chiajna și toate au fost trimise pe teren de antrenorul Marius Șumudică într-un interval de timp de mai puțin de trei luni! Echipa 1 a jucat în ultima etapă a sezonului trecut, la Timișoara, echipa 2 este cea care a debutat în campionat cu Astra, iar echipa 3 a fost folosită în etapa a 6-a, săptămâna trecută, la Piatra Neamț…

În aceste condiții, cum să ceri performanță unei echipe fără coloană vertebrală, fără o idee de joc stabilă, fără fotbaliști care, prin valoarea lor, să impună un stil de joc? Și, mai ales, cu un antrenor care, se pare, nu are nici el prea multe idei limpezi în minte, de vreme ce azi apelează la unii jucători, mâine la alții, iar poimâine revine la primii, dar îi folosește pe alte posturi (cele mai bune exemple, Serediuc sau Maftei)? 

În fiecare săptămână, la Chiaj­na mai apare câte un „titular” care dă peste cap echipa: Pena, Lovin, probabil Adrian Cristea. Chiar dacă ei, individual, au valoare – sau au avut, căci trecerea anilor, în teren, nu iartă pe nimeni – antrenorul ar trebui să știe mai bine ca oricine că orice astfel de „implant” aduce cu sine destabilizarea grupului deja format. Destabilizat azi, destabilizat mâine, colectivul sfârșește prin a-și pierde busola și de aici rezultatele slabe și foarte slabe din ultimul timp.

Chiajna are nevoie, în primul rând, de liniște și stabilitate, iar Marius Șumudică e departe de a fi tehnicianul care să le aducă. 

CLAsament

1. Astra 6 15 

2. Steaua 6 15

3. Cfr Cluj 6 13 

4. Petrolul 6 13

5. Dinamo 6 12

6. Tg. Mureș 6 11

7. Ceahlăul 6 10

8. Botoșani 6 9

9. U Cluj 6 8

10. Gaz Metan 6 8

11. Pandurii 6 6

12. Oțelul 6 5

13. Rapid 6 5

14. Brașov 6 5

15. Concordia 6 4

16. Viitorul 6 3

17. CSMS Iași 6 3

18. CS U Craiova 6 2

Rezultatele etapei a VI-a a Ligii I

Gaz Metan-Pandurii 0-2, Ceahlăul-Concordia Chiajna 2-0 (Achim ’71, ’76 pen), Dinamo-FC Brașov 2-1, Viitorul Voluntari-Steaua 0-1 (Iancu ‚52 pen), ASA Tg Mureș-FC Botoșani 2-1, Astra-CSU Craiova 5-0, Petrolul-CFR Cluj 1-2, Oţelul-Rapid 2-0, U Cluj-CSMS Iași 2-0

Mihai Teja a fost destituit de la cârma echipei Universitatea Cluj și ar putea ajunge la Viitorul Voluntari. De altfel, Gică Hagi a fost primul care l-a promovat pe Teja ca antrenor, cooptându-l în stafful său pe vremea când a antrenat Steaua.