Praznicul Sfintei Parascheva a adus în sufletele creștinilor ortodocși din Voluntari, bucurie nemărginită. Noua Casă a Domnului care se înalță semeață într-o zonă frumoasă a orașului, a răsunat de cântări bisericești și rugăciuni pentru mântuirea, sănătatea și bunăstarea acestu popor, greu încercat. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României și înalți prelați ai Bisericii Ortodoxe Române au săvârșit o slujbă superbă la catedrala de aici. 

Dis-de-dimineață, la Biserica Sf. Cuvioasă Parascheva din Voluntari, într-un fel aproape ireal, liniștea și pacea divină s-a așternut parcă din ceruri. Un sobor preoțesc condus de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, din care au făcut parte și preotul Cristian Burcea, propotopul Protopopiatului de Ilfov Nord precum și părintele Claudiu Tomozii, parohul bisericii, a oficiat o slujbă superbă. O sfântă cântare îngerească s-ar putea spune. Frumoasele cuvântări și cântări bisericești închinate Domnului și Sf. Cuvioase Parascheva, orcotitoarea neamului românesc și a credincioșilor din parohie, au luminat sufletele miilor de enoriași, în frunte cu Florentin Pandele, edilul orașului și soția sa, senatorul Gabriela Firea, prefectul de Ilfov, Speranța Cliseru și înalți demnitari care au participat la slujba din lăcașul sfânt. 

La biserica ce poartă hramul Preacuvioasei Sf. Parascheva, credincioșii s-au rugat în tihnă și au ascultat predica Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române. „De ce poporul are atâta evlavie faţă de Sfânta Cuvioasă Parascheva? Pentru că este mult folositoare. Acatistul ei se deosebeşte de toate celelalte acatiste ale sfinţilor pentru că în Acatistul ei nici în condac nici în icos nu se vorbeşte despre viaţa ei, ci numai despre ajutorul pe care ea îl dăruieşte celor care o cinstesc şi se roagă ei. Ea este ocrotitoarea tuturor categoriilor de credincioşi. Este izbăvitoare de necazuri, este îndreptătoarea celor rătăciţi. Este ajutătoarea celor care se află în boli, în tristeţe, în suferinţă, în necazuri care nu mai pot fi rezolvate doar prin înţelepciune sau ajutor omenesc. Deci, Sfânta Cuvioasă Parascheva este mult folositoare, grabnic folositoare. (…) Aici în oraşul Voluntari s-a făcut de fapt o biserică mare cât o catedrală. Un oraş care doreşte să fie la o înălţime a credinţei locuitorilor lui trebuie să se gândească că biserica cea mare a oraşului este biserica simbol al credinţei, al jertfelniciei şi hărniciei populaţiei care locuieşte în acest oraş şi, ca atare, pe lângă aspectul practic de a aduna laolaltă oameni cât mai mulţi în iubirea Preasfintei Treimi pe care o celebrăm în Sfânta Liturghie, este vorba şi de un simbol al cre­dinţei şi al demnităţii, dar şi o expresie a libertăţii de a afirma credinţa atunci când Dumnezeu ne dăruieşte libertatea ca dar spre a fi folositor mântuirii oamenilor”, a menționat Pa­triarhul Daniel, printre cu­vântările sale. 

Edilul orașului, decorat cu Ordinul Sfinții Împărați Constantin și Elena  

Evenimentul religios de la Voluntari s-a încheiat într-un mod cu totul și cu totul special. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a conferit primarului orașului Voluntari, Florentin Pandele, Ordinul Sfinții Împărați Constantin și Elena. Medalia și diploma înmânate edilului orașului de Întâistătătorul BOR sunt simbolurile meritelor primarului pentru susținerea lucărilor de construcție a bisericii și pentru evlavia și credința de care dă dovadă. La rândul său, Preafericitul Părinte Daniel a primit din partea parohiei o icoană sculptată cu Sfânta Parascheva. Iar acesta a oferit parohiei în dar, diverse obiecte religioase. Multe cărți de cult ortodox, printre care și o Evanghelie nouă.  

“Ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Paras­cheva are pentru local­nicii din Voluntari o sem­nificație deosebită, întrucât aceasta este protectoarea orașului, iar catedrala ce se construiește aici poartă atât hramul Intrării Domnului în Ierusalim cât și al Sf. Cuvioase Parascheva. Locuitorii din Voluntari se îndreaptă cu respect, dragoste și smerenie către Sf. Parascheva și o cinstesc prin rugăciune pe tot parcursul anului. De asemenea, tradiția pelerinajului anual la moaștele de la Iași adună din ce în ce mai mulți locuitori dornici să se închine Sfintei Cuvioase Parascheva”, a spus primarul Florentin Pandele cu prilejul acestui eveniment religios important.