De Sfânta Marie, comuna Ciorogârla a fost din nou în mare sărbătoare. Islazul comunal din apropierea podului de peste râul Ciorogârla a devenit neîncăpător, ca în fiecare an, pe 15 august când, Consiliul Local și Primăria Ciorogârla, în frunte cu primarul Victor Niculae, le oferă cetățenilor o petrecere deosebită, la care toată lumea este binevenită, iar distracția ajunge la cote maxime.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 464, ediția print

Artiști dragi publicului din Ciorogârla au urcat joi, 15 august, pe scena amenajată pe islazul comunal, într-un maraton al bunei dispoziții, căreia i-a dat startul, cu multă energie și umor, în ­stilu-i caracteristic, impresarul Mihai Călin. Acesta a chemat oamenii la joc, ore în șir, povestind despre eveniment, surprize și artiști, glumind cu invitații și publicul, cu primarul Victor Niculae și toți cei veniți să se bucure de sărbătoarea comunei Ciorogârla. Petrecerea s-a desfașurat, ca de obicei, sub atenta supraveghere a jandarmeriei, poliției locale, pompierilor și ambulanței, care au vegheat cu vigilență ca evenimentul să se desfășoare în siguranță.

Primarul Victor Nicolae a stat permanent în mijlocul cetățenilor săi, prezentând alături de Mihai Călin, vorbind cu oamenii, asigurându-se că totul se desfășoară perfect, iar toată lumea este mulțumită și se distrează perfect.

Ca de fiecare dată, ”meniul” distracției a fost îmbelșugat, muzica populară dominând petrecerea cu hore și sârbe, atât de dragi românilor la ceas de sărbătoare. Ca să capete forță pentru o nouă rundă de dans, oamenii, tineri și bătrâni, se puteau înfrupta din deliciile oferite, la discreție, de comercianți. S-au consumat munți de mititei, grătare de tot felul, cârnăciori, pește, sarmale cu mămăliguță, toate udate cu bere rece și sucuri, ca la mare zi de sărbătoare, de Sfânta Maria. Copiii au avut la dispoziție jocuri și standuri cu jucării, după pofta inimii, dar și foarte multe dulciuri și înghețată, porumb și vată de zahăr.

Cum îi șade bine românului, cu dans și delicii românești

Nu mai este o noutate faptul că petrecerea de Sfânta Marie, la Ciorogârla, este una specială. Mai rar ne-a fost dat să vedem la evenimentele de acest gen un public cu atât de multă poftă de dans, dar și atât de mulți bucureșteni, sosiți la Ciorogârla special pentru această sărbătoare. Pe mulți i-am recunoscut de la petrecerea de anul trecut și am aflat cu uimire că vin cu drag, în fiecare an, pentru că aici, se simt excelent și pot juca și se veseli românește, ore în șir, într-o ambianță foarte plăcută.

Startul la muzică, cântec și dans a fost dat în jurul orelor 15.30, cu Taraful „Cântec Românesc”, condus de maestrul Gigel Dumitru, care face parte din Ansamblul ”Ciocârlia”, din Capitală, anunțat cu multă energie de impresarul Mihai Călin, care a și pornit astfel prima horă.

S-a dansat și s-a cântat pe melodiile interpretate de Cristina Ghiorghiu, Ileana Lăceanu și Nelu Vlad, de la formația ”Azur”. Au mai urcat apoi pe scenă, spre bucuria publicului, Constantin Enceanu, Tina Militaru, Mariana și Mihai Călin, care sunt și impresarii ce au contribuit la organizarea frumosului eveniment. La ceas de seară, registrul muzical a fost schimbat spre zona muzicii moderne de îndrăgita interpretă Rodica Tudor, câștigătoare a concursului X Factor, iar mai apoi, finalul i-a aparținut lui Jean de la Craiova, invitat de onoare, cum ne-a spus pe nerăsuflate Mihai Călin, un interpret îndrăgit în Ciorogârla, care știe ofere publicului momente de excepție.

Recompense pentru tineri talentați și bunici

Conform bunului obicei al comunei, pe scenă au urcat și câteva talente locale, cărora   li se oferă anual ocazia de a fi admirate în primul rând de membrii comunității căreia îi aparțin. Printre tinerele artiste le putem evidenția pe Alexandra Vlad, Mihaela Nicoleta Chiticaru, Maria Cătălina Petranciuc, Denisa ­Gheorghe. Interpretele au fost admirate de public, iar primarul le-a oferit câte o mică recompensă din partea Consiliului Local, pentru talentul și munca depuse pe timpul anului. și i-a invitat să revină și la petrecerea de anul viitor.

Pe scena Zilei comunei Ciorogârla, publicul a avut ocazia să admire și demonstrațiile elevilor Clubului de ­Taekwondo ”Reactiv”, antrenați de Lucian Ion. Primarul a ținut să menționeze că dintre acești elevi fac parte și campioni balcanici, cum este cazul lui Bogdan Ștefan Simionescu, tânăr care a obținut locul IV la Campionatele Europene. Copiii se pregătesc și pentru alte competiții europene, sunt copii excepționali, printre ei și multipli campioni naționali, a mai spus antrenorul.

Primarul Victor Niculae a ținut să menționeze că din comuna Ciorogârla, din Școala Generală nr. 1, a câștigat locul IV la etapei națională a Olimpiada la Religie eleva Camelia Mitu. Tânăra a  primit 1.000 de lei din partea Consiliului Local și a Primăriei Ciorogârla, iar primarul a precizat că speră ca la anul tânăra să vină cu locul întâi.

Ca și la edițiile precedente ale petrecerii, primarul Victor Niculae a invitat mai multe familii de bunicii și străbunici ai comunei să urce pe scenă, pentru a-i premia, tot din partea Consiliului Local și al Primăriei Ciorogârla, în fața comunității, pe cei care au au împlinit 50 de ani de căsătorie. ”Vă mulțumesc și eu și vă urez în continuare multă sănătate și tot ce vă doriți, să vă creșteți copiii și nepoții”, le-a urat primarul, cu emoție.