Aleșii locali, chemați să se mobilizeze pentru primul tur Marian Petrache: ”Cei 30 de primari ilfoveni PNL, să fie motoarele campaniei!”

Membrii filialei PNL Ilfov au anunțat miercuri, 14 august, că sprijină candidatura oficială a președintelui României, Klaus Iohannis, pentru un nou mandat la Cotroceni.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print, nr. 464

Practic, la această adunare, care s-a desfășurat în moderna Sală de Sport din Dobroești, s-a dat startul strângerii de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis la preşedinţia României, iar edilul comunei, ”primarul PNL cu numărul 30”, a și anunțat în deschiderea întâlnirii: ”Eu sunt Ștefan Condu și semnez pentru Klaus Iohannis”.

De altfel, majoritatea partidelor și-au lansat candidații la alegerile prezidențiale. La start s-au aliniat și candidați independenți. Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 10 noiembrie (primul tur) și 24 noiembrie (turul doi). Dacă niciun candidat nu întrunește 50% plus unu din voturi în primul tur, primii doi candidați intră în al doilea tur de scrutin.

PNL a anunțat că îl susține pe președintele României, Klaus Iohannis, ”pentru un nou mandat la Cotroceni, pentru a garanta fiecărui român o Românie puternică, o Românie normală, o Românie funcțională, o Românie respectată, apreciată în lume”.

În acest context, participanții la evenimentul de lansare oficială a campaniei de strângere de semnături în Ilfov au scos în evidență faptul că este necesară o mobilizare generală foarte puternică pentru obținerea unor rezultate favorabile la alegerile prezidențiale, deoarece acestea vor avea o importanță foarte mare în privința modului în care vor decurge alegerile locale de anul viitor.

Să câștigăm și să fim o echipă!

Hubert Thuma, președintele organizației PNL Ilfov, a transmis un mesaj de mobilizare seriosă pentru alegeri, atrăgând atenția că s-a uitat pe rapoartele statistice, iar acestea i-au indicat faptul că ideea că PSD în județul Ilfov nu mai există este una greșită. ”Noi am dublat scorul de la 35.000 la 70.000 de voturi, e prima oară când câștigăm alegerile europarlamentare în Ilfov. Dacă reușim de data asta să îi batem pe cei de la USR, o facem pentru noi, pentru că dacă la anul se va face o alianță, singurele rezultate  comparabile cu care vor veni să negocieze cu noi sunt rezultatele de la europarlamentare și rezultatele de la primul tur la prezidențiale. Deci aș vrea să ne propunem, noi toți cei care suntem aici, în sală, să câștigăm și să fim o echipă!”, a mai spus șeful PNL Ilfov.

Campania electorală, importantă pentru alegerile locale de anul viitor

Irinel Scrioșteanu, prim-vicepreședinte al PNL Ilfov și administrator public al județului Ilfov, a ținut să menționeze că a ales special sala de sport din comuna Dobroești pentru organizarea evenimentului din 14 august. ”Am ales această locație pentru că primarul Ștefan Condu este primarul cu numărul 30 al PNL Ilfov. Această locație este o investiție făcută în parteneriat primărie – Consiliul Județean Ilfov, așa cum am făcut în majoritatea localităților din Ilfov. Dăm astăzi startul unei campanii electorale extrem de importante, dar nu pentru alegerile prezidențiale, ci pentru alegerile locale de anul viitor. Avem un candidat la prezidențiale care ne poate ajuta foarte mult în bătălia de la anul”. Irinel Scrioșteanu a insistat pe abordarea noului electorat ilfovean, venit în județ, care ar putea fi favorabil președintelui Klaus Iohannis și a insistat pe abodarea cât mai rapidă a acestui electorat pentru strângerea de semnături, având în vedere și competiția cu USR. ”Să semneze pentru Iohannis și prin intermediul acestei semnături să ne cunoască pe noi, idelile noastre, realizările noastre, prin aleși locali și echipele noastre de administrație. Putem astfel să câștigăm puncte importante pentru la anul. Suntem cea mai puternică organizație de partid din țară. Avem echipe de administrație care au făcut și fac performanță în toate localitățile. Avem echipă de administrație la nivelul județului care face performanță. Cu încă un mandat la Consiliul Județean, PNL Ilfov va face istorie și pentru România și va face ca de la acest județ Ilfov să se dea ora exactă în România din punct de vedere politic și economic. Suntem foarte mulți, suntem foarte puternici și nu avem cum să nu câștigăm dacă ne mobilizăm cu toții”, a mai spus Irinel Scrioșteanu.

USR, contracandidat serios la alegerile locale

Marian Petrache, pre­ședintele Consiliului Județean Ilfov, a scos în evidență importanța alegerilor și a lucrului în echipă, indicând nevoia unei mobilizări generale, în forță, a tuturor celor 30 de primari ilfoveni PNL. 

Aș dori să vă conving cât de importante sunt alegerile acestea. Nu cred că nu este om din țara sau din lumea aceasta care nu își dorește să trăiască mai bine. Asta depinde de ce face el, dar și de ce fac alții pentru asta. Avem o grămadă de exemple fericite în Ilfov. De departe cel mai bun candidat care candidează este Klaus Iohannis. El dă speranța că poate să facă ceva și putem trăi mai bine. Mulți români așteaptă să pice din cer binele. Niciodată nu se va întâmpla acest lucru”, a spus Marian Petrache, îndemnând la implicare  pe toate fronturile. ”Trebuie să ne implicăm pentru că vrem să avem conștiința împăcată. Dar trebuie să ne implicăm pentru că ne-am implicat în politică. Vin alegerile locale și nu vin singure, ci cu un contracandidat serios numit USR. Ilfovul poate să facă pasul cel mare și are nevoie de o infuzie de capital măreață. Dar pentru asta trebuie să fii în primii cinci. Știm pe cine alegem, știm de ce trebuie să ne implicăm. Cum o facem? Din 600 de consilieri cât are acest județ, 330 sunt de la PNL. Avem 30 de primari din 40. Un motiv pentru care trebuie să ne implicăm este și faptul că ne pasă ce se întâmplă în țară și în fiecare localitate. Faptul că ne pasă se vede în faptul că cetățenii din Ilfov au ales în 30 de localități din 40 primari liberali și administrație liberală”, a atenționat președintele CJ Ilfov.

El a explicat că în mandatul său au plecat către primării 6.000 demiliarde  lei vechi, pentru investiții în grădinițe, școli, asfaltări etc. ”Aceas­ta în condițiile în care veniturile unei localități sunt de 6 miliarde lei vechi. Și pentru că ne pasă și oamenii au înțeles că ne pasă, trebuie să ne implicăm pentru că oamenii au înțeles că ne va fi mult mai ușor cu Klaus Iohannis președinte”, a spus Marian Petrache. De aceea cuvintele de ordine sunt strategie, organizare și disciplină. Strategia o face partidul, astfel că organizarea și strângerea de semnături reprezintă cel mai important lucru. ”Perioada de acum și până la 1 octombrie, este cea mai bună perioadă în care poți să faci campanie. Avem candidat, avem material uman, avem ce să spunem. Trebuie să ne mobilizăm perfect pentru a fi câștigători, cum ne-am propus. Să fim în primii cinci, să fim la masa puterii, să luăm  decizii! Cine trebuie să fie motoarele? În primul rând cei 30 de primari. Dacă suntem o echipă, ne manifestăm ca atare”, a concluzionat președintele CJ Ilfov.