Concordia Chiajna a învins în deplasare Pandurii Tg. Jiu, cu un gol marcat de brazilianul Welington, debutul lui Marius Șumudică pe banca ilfovenilor fiind, astfel, cum nu se poate mai bun.

Welington a dat lovitura în minutul 85, înscriind dintr-o pasă primită de la… portarul Râmniceanu! Astfel, Chiajna a ajuns la 30 de puncte și s-a distanțat la șapte lungimi de primul loc retrogradabil. În culmea fericirii, Șumudică a explicat „rețeta” primului succes al Concordiei din 2014: „O seară frumoasă, am revenit după un an în Liga 1. E victoria băieţilor, au respectat ceea ce le-am cerut. E adevărat, am avut și șansă, Pandurii a ratat unele ocazii. Dar Dumnezeu ţine cu cei puternici. Am știut să gestionăm momentele de final și ne-am impus. E o victorie mare, mai ales că am bătut o echipă care a jucat în cupele europene. Mai avem nevoie de trei victorii și ne salvăm. Eu sunt euforic, entuziast, pun foarte mult suflet în ceea ce fac. Trebuie să uităm repede meciul acesta, pentru că vine disputa cu Petrolul, una foarte grea. Răzvan e unul dintre cei mai buni antrenori din ţară și trebuie să ne pregătim în consecinţă. Jucăm acasă și trebuie să înţelegem că acest rezultat nu are valoare dacă pierdem contra Petrolului”, a declarat la final Șumudică.

Tehnicianul a folosit la debutul său ca antrenor al Concordiei o formulă de echipă apropiată de cea utilizată de regulă și de Ionuț Chirilă: Râmniceanu – Dima, Leca, Melinte, Bambara – Papasterianos, Ispir – Onduku (Strătilă ’77), Purece (L. Ganea ’67), Serediuc – Welington (Roșu ’88). 

Meciul Concordia-Petrolul, din etapa a 24-a a Ligii I, va avea loc sâmbătă, 22 martie, ora 18.30, la Chiajna.

Chirilă spune că e succesul lui

Demis în urmă cu o săptămână, Ionuţ Chirilă digeră cu greu situația și continuă să susţină că îndepărtarea lui de la echipă are alte substraturi: „Ce să schimbe Șumudică în trei zile la Chiajna? Eu le-am spus jucătorilor că o să câștige cu Pandurii. Ceea ce s-a întâmplat la demiterea mea are alte substraturi”, a declarat Chirilă. „Chiajna, dacă rămâne la nivelul la care am lăsat-o eu, e salvată 100%, nu are cum să cadă. Consider că mi s-a furat munca. Am realizat un miracol cu această echipă”, a mai spus Chirilă.