Senatorul PNL Cristian Bodea a depus o iniţiativă legislativă inedită, intitulată ”Legea tăcerii”, prin care parlamentarul dorește să tragă un semnal de alarmă.

Legea iniţiată de senatorul PNL prevede că premierul şi Guvernul devin principala putere a statului. Proiectul cuprinde zece articole, primul fiind, ”Prim-ministrul este statul. Indubitabil!”. În celelalte articole se prevede că, ”Ministrul ştie mai bine! Prim-ministrul, cel mai bine!”; ”Ministrul este mai presus de parlamentar. Mult mai sus!”; ”Parlamentarul are obligaţia să ridice mâna. Şi dreptul să tacă!”; ”Guvernul conduce numai prin Ordonanţe de Urgenţă. Fără număr!”; ”Ordonanţele de Urgenţă sunt mai presus de lege. Mult mai sus!” şi ”Guvernul poate dizolva Parlamentul prin Ordonanţă de Urgenţă”.

În lege se propune ca Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul să devină Ministerul pentru controlul Parlamentului, parlamentarii urmând să inițieze proiecte legislative doar cu acordul ministrului pentru controlul Parlamentului, acesta având şi dreptul de a scoate orice parlamentar recalcitrant din sala de plen. În expunerea de motive a acestei legi se menționează: ”Pentru că aşa doreşte domnul Ponta!”.

”Am vrut să protestez şi să trag un semnal de alarmă faţă de dictatura guvernamentală pe care ţine domnul Ponta să o impună în continuare. Practic, acestea sunt ideile pe care le are domnul Ponta în cap, împreună cu Ilie Sârbu şi cu domnul Zgonea”, a declarat Bodea. Întrebat dacă va vota acest proiect de lege, senatorul PNL a răspuns: ”Nu cred că va ajunge la vot. Dar nu, nu o voi vota. O vor vota pesediştii”.