Petre Anghel, fost City Manager Chiajna

City-managerul Primăriei comunei Chiajna, Petre Anghel, a anunţat ieri, pe pagina sa de Facebook, că a demisionat. Surse din interiorul Primăriei Chiajna ne-au declarat că și viceprimarul comunei, Ștefan Ofiţeru, dar și o parte dintre consilierii locali ALDE au ales să demisioneze, din aceleași motive.

Articol apărut în ediția print a nr. 481 din Jurnalul de Ilfov

“Astăzi mi-am depus demisia din funcţia de City Manager al Primăriei comunei Chiajna! Am hotărât să fac acest gest deoarece am observat că în ultima perioadă există din ce în ce mai multe diferențe de viziune în­tre mine și conducerea Primăriei. Am încercat în activitatea mea să fac lucrurile ca la carte, să aduc un suflu nou în administrație, dar, din păcate, de prea multe ori am fost blocat. Am pornit mai multe proiecte pentru comună. Pe unele am încercat să le grăbesc din dorința de a face lucruri bune pentru comunitate. Mă refer la reabilitarea structurii rutiere și pietonale a Străzii Rezervelor, ex­tin­derea rețelei de canalizare și a celei de apă potabilă, stația de retenție-pompare din Strada Macului, realizarea unui drum de acces între Chiajna și Giulești-Sârbi, la organizarea evenimentelor culturale și distractive din pe­rioada verii. Nu în ultimul rând, aș aminti demararea construcției campusului și a parcurilor de agrement aferente acestuia. Ultimele acțiuni întreprinse de mine, precum consultarea ce­tățenilor privind pro­iectele care ar trebui începute anul      viitor, au dus la o ruptură totală. Vă mulțumesc dum­neavoastră, locui­torilor din Chiajna care ați fost lângă mine și echipa tehnică cu sfaturi, cu critici constructive. A fost o etapă frumoasă în care am încercat să fim dedicați comunei. Nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc tuturor funcționarilor din ”echipa tehnică a Primăriei”, care în această perioadă mi-au asigurat tot suportul lor. Sunt oameni minunați în Primărie care sunt dedicați activității lor și care pun mai presus de totul interesul public. Sunt onorat că am lucrat în serviciul public, pentru Chiajna și pentru oamenii minunați ai acestei comune”, a explicat Petre Anghel.

Și la Tunari sunt tensiuni

„(…) Se apropie de final un mandat de patru ani de când am format o echipă cu Sandu (n.r. – Alexandru Neacșu). Primar și eu viceprimar! Atunci am bătut palma ca doi bărbați și prieteni, pentru binele localității, iar printre promisiunile făcute a fost să ne păstrăm cuvântul! Pe toţi cei care mi-au fost alături i-am rugat să-l voteze pe Sandu și să își păstreze încrederea în mine – că ce am promis se va realiza! Eu, personal, din poziția de viceprimar mi-am dat toată silința ca lucrurile pe care ni le doream să se miște, să fiu aproape de oameni atunci când au mai mare nevoie, dar despre toate acestea vom discuta la momentul potrivit! În final, este dreptul fiecăruia să își aleagă drumul în viață. Eu (pentru funcţia de Primar) am ales să merg împreună cu Jan a lui Dascalu (pentru funcția de viceprimar). Este un om serios și de cuvânt și am colaborat foarte bine, iar lângă noi au venit marea majoritate a consilierilor locali! Competiția a adus întotdeauna lucruri bune și a dat dreptul alegătorului să asculte și să hotărască pentru viitorul lui! Am vrut ca acest anunț să vină după Sărbători, dar tot mai mulți au auzit zvonul și vor să știe adevărul! Nu mi-e rușine să ies, din nou, pe stradă, că pe stradă am fost tot mandatul meu! SĂRBĂTORI FERICITE!”, a scris și viceprimarul comunei Tunari, Cristian Niculae, pe Facebook.