”Caravana Poveștilor”, ediția a 2-a, a oprit duminică, 16 iulie, în ”Cetatea Ciolpani” (de fapt Școala gimnazială nr. 1 din localitate, intitulată astfel, pentru că de data aceasta a fost rândul poveștilor cu și despre cavaleri, domnițe, blazoane și peceți și despre ateliere în aceeași tematică, pentru confecționat scuturi și tot ce mai este necesar pentru apărarea unui castel).

Articol apărut în nr. 360 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

caravana

Despre ce este vorba, mai exact? Despre Așadar, așa cum arătam mai sus, ajunsă la cea de-a doua ediție, ”Caravana poveștilor” a ajuns, în acest an, și în Ilfov, în comunele Berceni, Balotești și Ciolpani. Pentru duminicile următoare sunt programate localitățile Gruiu, pe 23 iulie, Grădiștea, pe 30 iulie și Clinceni, pe 6 august.

În prima etapă a programului, pe 2 iulie, organizatorii s-au oprit, timp de trei ore, în comuna Berceni, aproape de Primărie, în locul în care, în iarnă a avut loc Târgul de Crăciun. La ora 18.00 s-a dat start cititului, atelierelor de creație și, la final, teatrului de păpuși. Toate activitățile sunt gratuite și au rolul de a stimula imaginaţia copiilor, atenţia şi capacitatea de concentrare, totul pentru a-i ajuta pe cei mici să-și învingă timiditatea, să-i facă să socializeze, dezvoltându-şi, în acelaşi timp, aptitudinile practice. La Berceni, organizatorii s‐au bucurat de modul în care s-a mobilizat comunitatea, mai multe mămici pregătind celor mici limonadă și fructe.

Pe 9 iulie, a fost o nouă seară de duminică dedicată copiilor, de această dată, celor din Balotești. Caravana galbenă cu povești s-a oprit în curtea Școlii Gimnaziale nr. 1 din localitate. ”Fantoma prietenoasă” și ”Mămăliguță” au fost eroii serii pline de povești, alături de vrăjitoare, de copii, păpuși, cărți, alte personaje, culori, creativitate, teatru, muzică, jocuri și… multă voie bună!

Ploaia nu i-a ţinut pe pici în casă!

Duminica aceasta, pe 16 iulie, a fost rândul ”Cetății Ciolpani”, unde copiii, părinții și bunicii au fost invitați să se alăture organizatorilor în turnir, dar și petrecerilor de la ”castel”. Au fost povești cavalerești, s-au confecționat scuturi și, mai ales, s-au legat prietenii… chiar dacă afară au fost 16 grade și a plouat. Caravana Poveștilor nu doar că a rezistat, ci a reușit să aducă pe chipurile domnițelor și cavalerilor – mai mult sau mai puțin înfofoliți – zâmbete din plin. Și pentru că atelierele s-au încheiat cu Zumba, bibliotecarii nu s-au lăsat nici ei mai prejos și au încheiat cu un „dans al ploii” …