Consiliul Județean Ilfov (CJI) a organizat vineri, 27 februarie 2015, masa rotundă cu tema ”Dezvoltarea activităților artizanale în cadrul unor structuri de economie socială”. Evenimentul se înscrie în programul de promovare a structurilor de economie socială create prin proiectul ”SOCEC.NET – rețeaua economiei sociale”. Proiectul este finanțat prin POSDRU Axa Prioritară 6 – ”Promovarea incluziunii sociale”.

Cu această ocazie au fost prezentate două dintre structurile de economie socială, respectiv ”Atelierul de jucării din lemn” și ”Fabrica de lumânări decorative”, cu intenția de a facilita comunicarea dintre coordonatorii acestora și micii producători de jucării și obiecte artizanale. În cadrul evenimentului, au fost discutate aspecte privind strategia de dezvoltare a celor două structuri de economie socială, privind implicarea acestora în promovarea și susținerea producătorilor de obiecte artizanale și au fost identificate liniile directoare ale unor viitoare colaborări în vederea producerii și vânzării jucăriilor, jocurilor sau lumânărilor decorative.

Reprezentanții CJI au reiterat susținerea pe care această instituție o acordă mediului de afaceri ilfovean, prin implementarea mai multor proiecte, finanțate prin in­termediul fondurilor structurale, adresate atât start-up-urilor, cât și structurilor economice deja funcționale și și-au manifestat intenția de a continua dialogul cu micii producători de jucării și obiecte artizanale în cadrul unor evenimente similare ce vor fi organizate în perioada următoare.