Programul ”Tomata” s-ar putea derula folosind numai seminţe românești începând de anul viitor, dacă baza de producere a seminţelor românești se va dezvolta suficient încât să permită acest lucru, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Întrebat dacă fermierilor care se înscriu în programele pentru cultivarea legumelor li se va solicita să utilizeze seminţe românești, ministrul a arătat că în prezent fermierilor nu li se poate pune această condiţie deoarece producerea de seminţe românești de legume nu este suficient de dezvoltată pentru a putea acoperi necesarul derulării unui program cum este cel pentru tomate.

„(…) Apetenţa fermierilor pentru programul acesta a fost un factor pe care l-am luat în calcul atunci când am decis să nu condiţionăm derularea programului de existenţa seminţelor românești. Asta nu înseamnă că nu privim spre viitor. (…) Dacă este posibil, în anul 2022 să creăm baza de producere de seminţe românești de legume astfel încât în programul viitor, din 2023, să-l condiţionăm de derularea lui numai cu seminţe românești”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.589