Vacanțe de vis, cu  Agenția BOOK & FLY, din Popești-Leordeni

Secretul unei vacanțe reușite, o știe oricine, constă în calitatea serviciilor oferite de agențiile de turuism. Nu de puține ori, turiștii s-au trezit că excursiile oferite, care sunau atât de bine la plecare, s-au transformat în adevărate coșmaruri. Cu alte cuvinte, „afară era vopsit gardul, dar înăuntru era leopardul”. Nu același lucru se poate spune despre o „tânără” agenție de turism din Ilfov, înființată, acum un an, de doi tineri entuziaști, Sorina și Liviu Mirea, care cunoaște un succes deosebit și care se distinge prin calitate și seriozitate, pe piața de profil.

Experiența lui Liviu Mirea, în domeniu, a fost esențială. El lucrase timp de peste 10 ani, ca agent de turism. Dar, și mai mult în această întreprindere a cântărit pasiunea pentru călătorii, drumeții montane și sporturi de iarnă. Și, iată cum un jurist de meserie a ajuns să se dedice trup și suflet acestei pasiuni, investind într-o agenție de turism. A făcut-o pentru ca cei care îi împărtășesc dragostea pentru călătorii să se bucure de zile minunate, petrecute pe meleaguri de pe întreg mapamondul. I-a fost alături, cea cu care și-a unit destinul, Sorina, soția sa.

„O afacere făcută din pasiune, nu are cum să nu reușească”

I-am vizitat pe soții Mirea, zilele trecute, la sediul agenției de pe Șoseaua Olteniței nr. 115 din Popești-Leordeni. Ce m-a impresionat, de cum le-am trecut pragul, a fost atmosfera relaxată, plină de veselie și tinerețe, pe care o degajau cei prezenți în încăpere. Se simțea că tot ceea ce făceau, făceau cu plăcere și cu pasiune. I-am cunoscut, cu această ocazie, pe Liviu, Sorina, Andra, Cătălina și Adina, dar și pe Dan și Bogdan, doi studenți de la Facultatea de Geografie, aflați în practică. Discuțiile purtate cu ei au fost o adevărată plăcere. O confirmare a acestei afirmații am găsit-o într-un material de prezentare al Sorinei: „Azi, la bordul agenției de turism BOOK & FLY, găsești o echipă tânără, competitivă, cu multă răbdare și putere de muncă. O afacere făcută din pasiune, nu are cum să nu reușească”. Nimic mai adevărat… 

Oricine, oriunde, oricând

Agenția Book & Fly, după numai un an de zile de la înființare, nu mai are nevoie de recomandări. O recomandă înșiși partenerii împreună cu care își desfășoară activitatea: Neckermann Reisen și Thomas Cook, agenții de top, la nivel mondial. „Neckermann Reisen este lider pe piața de turism, în Germania, pentru că au oferte foarte bune și prețuri avantajoase, fără să facă rabat la calitate. Agenția noastră  şi-a câştigat încrederea partenerilor prin standardele ridicate ale serviciilor oferite, printr-un raport calitate-preţ excelent şi, mai ales, prin siguranţă. Lanţurile hoteliere promovate, precum și destinaţiile din oferta noastră întăresc noţiunea de siguranţă şi confort, oferită clienţilor noştri”, ține să ne precizeze Sorina Mirea. 

Curios, l-am întrebat pe Liviu Mirea, dacă poate să mă trimită în excursie în Țara de Foc, Bora-Bora, Alaska sau Siberia. Mi-a răspuns, imediat, că nu există loc de pe glob în care să nu poată organiza o excursie. Totul este să mă țină buzunarul! „Ofertele noastre cuprind aproximativ toate destinaţiile turistice cunoscute de pe mapamond, începând de la oferte individuale în zona mediteraneană şi în cele mai vizitate oraşe din Europa, până la toate destinaţiile exotice clasice. Mai mult decât atât, Book & Fly introduce pe piață un segment nou de oferte, care include expediții maritime, aventură, trasee montane sau destinaţii pentru practicanţii diverselor sporturi, cât și oferte pentru competiţiile sportive, parcuri de distracţie, circuite, croaziere sau safariuri. De exemplu, un client care a dorit un safari, în Kenya, a revenit atât de încântat, încât a declarat că, de-acum înainte, își va petrece vacanțele doar acolo!

 Aproape în fiecare sezon contractăm destinaţii noi, unele chiar nepromovate pe piaţa din România. Totul depinde doar de bugetul clientului, deoarece ofertele noastre sunt concepute pentru toate segmentele de piață, dar majoritatea lor sunt adresate clienților mediu şi premier. Un alt segment de piață, deosebit de solicitat, pe tot parcursul anului, îl constituie pelerinajele religioase. Și pe acest segment avem nenumărate oferte, pentru toate locurile sfinte, din țară și de peste hotare”, ne-a spus Liviu. 

Dialogul cu clientul, secretul unei vacanțe reușite

Este unul dintre secretele meseriei de agent de turism, afirmă Liviu Mirea. El ne-a mărturisit că, de fiecare dată, insistă să aibe o întâlnire cu clientul, la sediul agenției, sau pe „terenul propriu” al acestuia, pentru a-l lămuri cât mai bine despre condițiile contractului și pentru a-l sfătui în privința avantajelor sau dezavantajelor unei oferte sau a alteia. „În felul acesta, evităm orice nemulțumiri, critici sau reclamații ulterioare. Este un dialog mult mai eficient decât cel purtat prin e-mail sau Facebook. Astfel, un client bine informat și bine sfătuit, nu va avea surprize neplăcute în timpul vacanței”, afirmă Liviu Mirea. Rezultatul acestei politici a fost unul singur: lipsa reclamațiilor din partea turiștilor care au apelat la agenția din Popești-Leordeni. Oricum, așa cum ne-a spus Liviu Mirea, dacă apar neajunsuri pe parcursul vacanțelor, agenția intervine imediat pentru remedierea acestora, dar asemenea evenimente au fost practic nule. 

Vacanțe pentru toate buzunarele

În discuție intervine și Sorina, pentru a ne preciza cum pot fi accesate serviciile agenției. Ea ne-a informat că potențialii beneficiari pot accesa site-urile www.book-fly.ro, sau ­www.cupoanelastminute.ro, un ­site care se adresează celor cu bugete mai reduse. Accesul este gratuit, tot ceea ce trebuie să facă cei interesați este să își creeze un cont. Prețurile sunt pentru toate buzunarele. „În această perioadă, am primit foarte multe cereri pentru petrecerea Revelionului, în special, solicitări pentru sejururi în țară, în Bulgaria, în Grecia, sau în Turcia. Dar, clienții noștri au început să caute și oferte pentru vacanța de vară 2015, așa-numitul „early booking”, prin care pot obține reduceri semnificative. Avem prețuri extraordinare, acum, pentru tot ce înseamnă vacanță în Bulgaria, în stațiunile montane Bansko sau Pamporovo. De exemplu, trei nopți la hotel de 4 stele, all inclusive plus taxe locale, cu masă festivă, de Crăciun, costă doar 103 euro de persoană. Dar, avem oferte de Crăciun și pe litoralul bulgăresc.

Pentru a răspunde cerințelor clienților, le solicităm cât mai multe date, cum ar fi: câți pasageri sunt, ce așteaptă de la această vacanță, dacă vor să se distreze sau să se relaxeze, ce categorie de stațiune doresc, cu saună sau masaj, de ce buget dispun etc. Cu cât avem mai multe informații, putem să ne pliem cât mai bine pe cererile acestora, astfel încât să devenim prima alegere. Cred că, în general,  succesul unei rezervări finale constă în a răspunde cât mai bine cerințelor clientului, astfel încât, atunci când se întoarce din vacanță, să fie mulțumit și să apeleze din nou la serviciile noastre”, ne-a spus Sorina Mirea.

Trebuie să vă mărturisesc că, pe parcursul discuției noastre, am aflat multe lucruri interesante despre ce înseamnă activitatea unei agenții de turism. Concluzia pe care am tras-o, însă, este una singură: dacă îți dorești o excursie fără peripeții neplăcute, fără surprize, poți apela, cu încredere, la Book & Fly, din Popești-Leordeni. Merită, vă veți convinge!