Dinamizarea capitalului românesc, construit pe onestitate, nu „pe tunuri sau cumetrii politice        “Premierul Dacian Cioloș este de părere că este nevoie „de o dinamică pe un nivel superior“ a capitalului românesc „construit pe onestitate și predictibilitate“, nu pe „tunuri, cumetrii politice sau speculații“.

Șeful Executivului a promovat pe pagina sa de Facebook, Pachetul Anti-sărăcie și a răspuns unui comentariu, astfel: „Polonezii au început mai devreme decât noi și în mod mai organizat, cu o anumită continuitate indiferent de guvernare, în ultimii cca 10 ani. Tocmai în ideea stimulării și a investițiilor românești în afară, și a promovării comerțului exterior, creăm o Agenție pentru Investiții și Comerț în cadrul Ministerului Economiei. Regândim totodată diplomația economică și comercială în acest context. Dar mai e nevoie și de o dinamică pe un nivel superior a capitalului românesc, cel construit pe onestitate, predictibilitate și viziune de dezvoltare pe termen mediu și lung (și nu pe „tunuri“, cumetrii politice sau speculații)“. Cioloș era întrebat de ce nu avem fonduri de investiții și companii care să se extindă pe piețele vecine, așa cum au polonezii.

Cioloș a mai răspuns și unui alt comentariu în care se menționa că a da ajutoare sociale nu reprezintă o măsură anti-sărăcie.

 

„Aveți dreptate, doar că sărăcia cronică trebuie tratată și ea, altfel riscă să blocheze evoluția socială. În acest context am gândit și adoptat recent și Legea Venitului Minim de Incluziune“, a răspuns Cioloș.