Ferma Animalelor este prima fermă-parc de animale domestice pentru copii din România, care a luat ființă în vara anului 2009, prin bunăvoința directorului general al Fermei de Lapte Pantelimon, medicul veterinar Mihai Petcu.

Pe o căldură infernală, de simțeam cum se topesc cauciucurile mașinii, intru în comuna Pantelimon și întreb un localnic de Ferma Animalelor. Nu știu, mi se răspun-de. Întreb un al doilea, al treilea, nimeni nu era sigur. Unii bălmăjeau ceva, alții nu știau nici atât. Îmi pierdusem răbdarea și, la un moment dat, întreb, unde-l pot găsi pe doctorul Petcu. Ei, situația s a schimbat la 180 de grade. „De ce nu spuneți așa măi, doamnă, păi pe doctor îl găsiți la ferma dânsului, pe Sf. Gheorghe la nr. 20”, și uite-așa am aflat și coordonate geografice, sociale (că se află pe strada Primăriei) și paralele și câte și mai câte. Imediat am reflectat că acest domn doctor Petcu trebuie să fie unul foarte priceput în meseria sa, și foarte cunoscut, și destul de în vârstă ca să fie atât de respectat și să se vorbească despre domnia sa atât de frumos. După reperele primite, am ajuns foarte repede la destinație și am așteptat să-l cunosc pe domnul doctor. Era așa cum mi-l imaginasem. Un medic veterinar adevărat, deschis la vorbă și deosebit de iubitor de copii.De la domnia sa am aflat că Ferma Animalelor este o afacere de familie, că deși i s-au oferit nenumărate locuri de muncă în afară, în decursul anilor, domnia sa a ales să rămână în România, a vrut să facă aici ceva. Și a deschis această fermă pentru cei mici, investiția fiind desfășurată pe o suprafață inițiala de cca 1 ha, la numai 4,5 km de Cora Pantelimon. În prezent, suprafața totală a depășit cca 2,5 ha.

„Acum, activitățile au loc exclusiv în aer liber, urmând ca în fazele ulterioare de dezvoltare să construim și zone acoperite, în care copiii vor putea să cunoască ani-malele noastre domestice pe tot parcursul anului. 

Echipa noastră do­­rește să creeze o ambianță echilibrată între aspectele rurale, educaționale, de agrement și, nu în ultimul rând, de distracție. Astfel, copiii pot:

– să învețe de la personalul nostru câte ceva despre fiecare animal în parte.

– să se plimbe cu poneii (activitate opțională, contra cost)

– să vadă cum se mulge o văcuță (pentru grupuri)

– să dea mâncare la căprițe, iepurași etc.

 – să se bucure și să se joace într-un loc special amenajat și bine securizat 

– să își serbeze ziua de naștere la noi, alături de prieteni și animalele preferate (activitate opțională, contra cost).

Ideea ne-a venit în urmă cu câțiva ani când copiii noștri luau pentru prima oară contact cu animalele din fermă, fiind fascinați de interacțiunea cu acestea. După că-lătorii de documentare (în Marea Britanie) am ajuns să punem în practică conceptul de „farm park” și la noi.

Încrederea pe care am căpătat-o de-a lungul primelor luni de existență ne-a convins să dezvoltăm în continuare acest loc unic în România, în care copiii cu vârste cuprinse între 2-8 ani să petreacă momente fericite alături de familie, colegi și prieteni.

Foarte multe gră­dinițe și școli ne vizitează, oferindu-le celor mici o alternativă exclusivă la programele educaționale existente.

Pentru mai multe detalii, accesați adresa de web www.fermaanimalelor.ro sau sunați la tel. 0735.309.175. Vă stăm la dispoziție cu plăcere!