Din acest an, comuna Domnești se aniversează pe 23 mai

De anul acesta, comuna Domnești își sărbătorește ziua pe 23 mai. A fost hotărârea Consiliului Local. Până anul trecut, ziua comunei se aniversa, toamna, în luna octombrie. Dar, se pare că primăvara este un anotimp mult mai îndrăgit de domneșteni. Un motiv în plus a fost, fără doar și poate, și apropierea de marea sărbătoare a Sf. Împărați Constantin și Elena.

Schimbarea datei de sărbătorire a Zilei Comunei a constituit o surpriză pentru mulți domneșteni. Doar așa mi-aș putea explica prezența slabă a acestora, la începutul petrecerii. Vinovată a fost, mai mult ca sigur, și dogoarea soarelui, care a strălucit ca într-o autentică zi din luna lui Cuptor.  Numai că, odată ce ritmurile muzicii s-au răspândit peste așezare, iar arșița s-a mai ostoit, au început să apară din ce în ce mai mulți doritori de cântec, joc și voie bună. Și cred că s-au felicitat pentru opțiunea lor, pentru că n-au avut ce regreta. Poate doar absența mititeilor suculenți (de-ți lingeai degetele, nu alta!), din anii trecuți.

 

Muzică pentru toate gusturile

Programul muzical a acoperit o vastă paletă de gusturi. De la R&B la muzică populară, sau de la etno, muzică ușoară de ultimă oră până la… inevitabilele, dar cu o mulțime de fani, manele. Iar artiștii aduși pe scenă de Mix Music, prin truda lui Marius Gavrilă, au fost la înălțime. Programul a fost deschis de Andreea Antonescu, Miss Ventura, după noul nume de scenă. Ea ne-a făcut ușor nostalgici, cântând hiturile de acum 15-17 ani ale trupei „Andre”, care aruncau în aer cotele de audiență, în acea vreme, dar și hituri din repertoriul internațional. I-a urmat „un sfert” din trupa „Blaxy Girls”, Rucsy, pre numele său. La rândul său, i-a molipsit cu dinamismul ei pe tinerii spectatori, care au „țopăit” de mama focului, în ritmurile antrenantelor melodii interpretate de Rucsy. Următorul solist a „aruncat în aer” audiența, din ce în ce mai numeroasă. Dorian Popa, căci despre el este vorba, i-a încântat pe cei prezenți cu melodiile sale de succes, din ultima perioadă. La sfârșitul programului său, el a fost asaltat de fani, care i-au cerut să facă selfie-uri împreună și să le dea autografe.

 

Muzica populară, apanajul vârstnicilor

Și, pentru a face loc și altor genuri, folclorul a luat locul muzicii ușoare. Acest fapt i-a activat, de data aceasta, pe cei mai vârstnici spectatori. Primul care le-a oferit muzica îndrăgită a fost interpretul Costel David. Iar până să se încingă hora, n-a mai durat mult. El i-a predat „ștafeta” unei alte interprete, Dorina Mete, care i-a făcut pe domneșteni să-și scapere călcâiele în sârbe înfierbântate. Trecerea la R&B a readus în jurul scenei pe mai tinerii spectatori. Mai ales că pe scenă urcase însăși „regina” acestui gen muzical, Cristina Spătar. A urmat un recital de clasă, așa cum ne-a obișnuit îndrăgita interpretă. Și, pentru că de la folclor la etno pasul este foarte mic, organizatorii au adus-o pe scenă și pe Andra, de la trupa etno „Hangițele”, care i-a dinamizat, la rândul său, pe ce prezenți. A fost un soi de „uvertură” pentru programul următor, susținut de o altă interpretă de folclor, Geanina Manea.

 

„Cireașa de pe tort” – măria sa, maneaua

Solistul care a schimbat „tonalitatea” petrecerii a fost Alex Kojo, interpret de manele, care a energizat, la rândul său, asistența. Un tribut adus gusturilor marii majorități a domneștenilor prezenți la sărbătoarea comunei lor. Ce să mai vorbim, când pe scenă și-a făcut apariția „diva” genului, Laura Vas, cu al său hit „Buzele tale, ca două petale”. Ea și-a prelungit cu mult durata programului stabilit, la cererea sutelor de fani. Frumoasa și talentata Roxana Nemeș a fost cea care a întrerupt această „frenezie manelistică”, către finalul sărbătorii. Una peste alta, spectacolul a fost pe placul tuturor, mixul oferit de Mix Music satisfăcând, din plin, toate gusturile. Și, ca o încununare a acestei reușite, domneștenii au putut să admire și un impresionant joc de artificii. Mai mult ca sigur, acest gen de eveniment va atrage, anul viitor, o audiență mult mai largă!