Și tu poți face un gest pentru o viață!

Cea mai veche maternitate din România are nevoie de ajutor. Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Filantropia, din Capitală, unde se nasc mii de copii anual, va putea salva mai mulți bebeluși dacă va fi susținut să-și achiziționeze aparatura necesară. Donează și ajută un bebeluș să trăiască! 

România s-a clasat și anul trecut pe un rușinos loc fruntaș în ceea ce privește mortalitatea infantilă în Uniunea Europeană. Conform statisticilor, în 2014, țara noastră a înregistrat o rată de 8,5 la 1.000 de nou născuți vii, faţă de media europeană de 4,1 la mie. Cifra este cu atât mai revoltătoare cu cât, potrivit estimărilor Organizației Salvați Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame și copii și dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante. 

Spitalul are nevoie de un incubator și un audiometru  

Una dintre cele mai importante maternități din România, în care vin pe lume mii de bebeluși în fiecare an, este Spitalul Filantropia din Capitală.  Înființată în anul 1813, acesta este cea mai veche clinică de obstetrică și ginecologie din România. Potrivit specialiștilor, în 2014, în maternitatea Filantropia au avut loc circa 3.300 de nașteri, din care 375 au fost premature, iar 145 au avut sub 32 de săptămâni. Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de medici și asistenți, nu puține sunt situațiile în care, din cauza lipsurilor din unitatea sanitară, bebelușii de-o palmă, nu pot fi ținuți în viață. Pentru a salva tot mai mulți prematuri și a le îmbunătăți calitatea vieții încă din primele zile, Organizația Salvați Copiii România, a lansat campania ”Un gest pentru o viață”. Programul, lansat spre sfârșitul anului trecut, vizează strângerea de fonduri pentru echiparea Secției de Neonatologie a Maternității Filantropia cu un audiometru și cu un incubator specific bebelușilor, născuți cu mult înainte de termen, a căror greutate corporală este mult mai mică decât cea normală. 

Dotarea secției unde sunt îngrijiți bebelușii imediat după naștere, cu aceste aparate, se ridică la o valoare totală de 20.000 de euro. 

„Copiii născuți înainte de termen sunt ființele cele mai fragile din sistemul medical, total dependente de ajutorul nostru și de tehnologia modernă. În momentul de față avem nevoie urgentă de un incubator pentru îngrijirea prematurilor cu greutate foarte mică și de un audiometru. De ani buni, avem un singur asemenea aparat, pe care îl utilizăm pentru testarea a 10 nou-născuți pe zi, în cadrul programului național de prevenire a surdității. Însă, deoarece avem un program de retestare a micuților ce nu trec testul în maternitate, aparatul nostru, oricum învechit, nu mai face față solicitărilor.”

„Am demarat această campanie de strângere de fonduri în speranța că vom sensibiliza cât mai multă lume cu privire la soarta acestor copii care decid să vină pe lume cu mult înainte de termen. Prin donarea acestor două echipamente esențiale în primele zile de viață ale prematurilor, ne dorim să ajutăm personalul medical excelent din cadrul Maternității Filantropia să își desfășoare activitatea în condiții corespunzătoare”, a spus Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Organizației Sal­­vați Copiii România, la lansarea campaniei ”Un gest pentru o viață”.  

Cum poți ajuta bebelușii? 

Cu un efort minim, donând lunar, 10, 50 sau 100 de lei, vei salva și vei contribui la crearea unei vieți mai bune pentru micuții care vin pe lume la Spitalul Filantropia. Accesând site-ul salvaticopiii.ro vei găsi detalii cu privire la campanie și formularul de donație. Susține șansa la viață a bebelușilor! Și tu poți ajuta la schimbarea statisticilor triste din România.