Luni, 7 ianuarie, la ora 12:00, a fost programată reunirea Concordiei pentru startul pregătirilor în 2019. Echipa pornește la drum de pe locul 13, penultimul, cu 17 puncte după 21 de runde. La întâlnire nu a fost prezent, însă, Dorinel Munteanu care a fost îndepărtat de la Concordia Chiajna.

Informaţia a fost dată de Dan Filoti luni, la Digi Sport Matinal, care afirmat că antrenorului i s-a transmis că e nevoie de o schimbare radicală la echipă, pentru că situaţia este de-a dreptul dezastruoasă. Gruparea din Chiajna a mai fost în situaţii foarte grele, dar parcă niciodată atât de rău. În plus, Narcis Răducan, invitat în emisiune, a pronunţat și primul nume care ar fi pe lista Chiajnei: Dusan Uhrin! Cehul are 51 de ani și a antrenat în România pe Poli Timișoara, de două ori, și CFR Cluj.  Pe lângă Dusan Uhrin, pe lista posibililor înlocuitori s-ar afla și un fost tehnician al Chiaj­nei, Adrian Falub.

Numele lui Dică este și el vehiculat

Un alt nume vehiculat, potrivit Telekom Sport, ar putea fi Nicolae Dică, cel care ar fi sugerat postului TV amintit că ar fi avut o discuție cu conducerea clubului din Chiajna. „Nu pot să spun o ofertă, am avut o discuţie. Discuţii sunt, au fost în această perioadă, dar deocamdată este campionatul întrerupt. Aștept să înceapă campionatul și vom vedea”, a declarat Nicolae Dică pentru Telekom Sport.

Cert este că echipa se află la o răscruce importantă pentru că situaţia este foarte grea. Mai sunt cinci etape din sezonul regulat, runde în care va întâlni atât pe FCSB, cât și pe Dinamo, plus două dintre rivalele la salvarea de la retrogradare, Voluntari și Dunărea Călărași.

Curățenie de iarnă, la FC Voluntari

Pe de altă parte, FC Voluntari, echipa ilfoveană aflată pe ultimul loc al clasamentului, urmată de „colega” ei de la Chiajna, urmează să efectueze un cantonament, în perioada 13-25 ianuarie, în Antalya.

„Marinarii” s-au întâlnit pe 6 ianuarie sub coman­da lui Cristiano Bergodi și au făcut primul antrenament din 2019. De la această întâlnire au lipsit cei 6 jucători care au părăsit deja echipa: Dinu Moldovan, Alexandru Ciu­cur, Andrei Ionescu, Ivan Zgrablic, Ivan Sesar și Alphousseyni Sane. În plus, Costin Lazăr este accidentat. Antrenorul ilfovenilor a declarat cu această ocazie că este în căutarea unor jucători noi, inclusiv din Italia. „Unii jucători nu au avut șansă, îmi pare rău, dar, din păcate, nu ne bazăm pe ei. Prima oară, la Naţional, în 2005, au venit 30 de jucători în probe, am stat acolo o zi întreagă să mă uit la jucători. Și acum căutăm jucători pe care îi știm, care pot da ceva pentru echipă. Urmărim ceva și din Italia, vedem dacă se potrivesc”, a declarat antrenorul celor de la FC Voluntari, Cristiano Bergodi.

Formaţia condusă de italianul Cristiano Bergodi va disputa primul meci oficial din acest an la 3 februarie, pe teren propriu, când va întâlni echipa Sepsi OSK Sfântu Gheorghe în cadrul etapei a 22-a a Ligii I.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.434