Deși petrecută anul trecut, mai precis în zilele 13-14 decembrie, competiția la fotbal de sală Trofeul „Junior” – a elevilor din mai multe localități ale județului Ilfov – a fost un eveniment remarcabil, care, iată, nu poate fi trecut cu vederea. El a ajuns la cea de-a XIV–a ediție anuală și a pus în valoare atât buna pregătire fizică a competitorilor, cât și dorința lor aprigă de a câștiga un loc cât mai bun în clasamentul final. Trebuie menționată și atenția, grija profesorilor îndrumători de specialitate pentru cea mai bună reprezentare pe teren a echipelor alcătuite de ei, dar și străduința a organizatorilor de a oferi cele mai bune condiții pentru desfășurarea confruntărilor.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 434

Așa cum e un firesc al vârstelor copilăriei, jucătorii au dat pe teren tot ce au învățat mai bine ca pregătire, adică ritm, vioiciune, faze aprige de joc, fair-play sportiv, rapiditate, decizii inspirate în liniile de atac și apărare, viteză și anduranță la efort.

Participanții ediției

De la bun început, trebuie spus că au fost înscrise pe tabelele de joc 16 echipe de jucători, a câte 15 sportivi pentru fiecare dintre ele.

Deci, iată un prim succes al participării a peste 240 de copii care profesează fotbalul de sală sau în aer liber, iubind  – așa cum numai ei știu să o facă – spiritul de luptători în teren și mișcarea.

Ei au fost asistați permanent de profesori specialiști, cadre didactice care se află deja la un palmares important al titlurilor câştigate, de-a lungul ediţiilor trecute ale acestui sport, atât de îndrăgit.

Desfășurarea întrecerilor

Meciurile s-au desfă­șurat pe parcursul celor două zile alocate. Iar ca spațiu de joc, elevii au beneficiat de cele mai bune condiții ale găzduirii, oferite de moderna sală de sport a Liceului tehnologic „Dumitru Dumitrescu”, din Buftea.

Arbitrajul meciurilor au fost asigurat de frații Tihulcă, adică Gabriel și Mihai. Sistemul de joc a fost „fiecare cu fiecare”, astfel că în ziua de 14 decembrie a finalelor s-au întâlnit pe teren ultimele patru echipe, clasate în fruntea listei câștigătorilor.  Meciurile au fost aprig disputate, iar diferența dintre locurile I și II a constat în numai două goluri.

Pe podiumul învingătorilor

Locul I – Şc. gimn. “Prof. Ion Vişoiu”, din Chitila, (prof. Marian Gîrleanu);

Loc II – Lic. cu Program Sportiv cu Clasele I-XII, Clinceni (prof. Stancu Ciubăr şi Mihai Burtea);

Loc III – Şc. gimn. nr. 1, Ştefăneştii de Jos (prof. Mihai George);

Loc IV – Lic. tehn. “Doamna Chiajna”, din Roşu-Chiajna (prof. Mircea Jecu şi Robert Nagy).

O mențiune importantă la acest capitol a constituit-o afirmația principalului organizator al competiției, repre­zentant  al Direcției Jude­țene pentru Sport și Tineret (D.J.S.T. If.), consilierul sportiv prof.  Constantin Fînaru. El a remarcat că „Ediția 2018 a Trofeului „Junior” a fost una dintre cele mai frumoase, la care au participat copiii școlilor ilfovene”.

Asta, cu atât mai mult cu cât, de-a lungul anilor, organizatorii s-au străduit să acopere în teritoriu participarea cât mai multor școli, aflate în toate zonele cardinale ale județului. Iar ediția de acum, a adunat sportivi din ultimul punct rămas cel din nordul Ilfovului.

D.J.S.T. If. a mai fost reprezentată de inspectorul de specialitate, Florin Frunciac.

Premiile ediției

Ele au constat în: cu­pe, medalii, ­diplome, echipament sportiv, mingi de fotbal şi trofee special destinate celui mai tehnic jucător, golgheterului competiţiei și celui mai bun portar.

Apoi, toți jucătorii fiecărei echipe au primit medalii şi diplome, plus cupa corespunzătoare locului obţinut pe podium. Premiile au fost asigurate de D.J.S.T. Ilfov.

Mulțumirile organizatorilor

Ele s-au îndreptat către toți participanții, pentru implicare, sportivitate și performanțe.

Prof. Constantin Fînaru a mai adăugat: „De fapt, e locul să precizăm că D.J.S.T. If. chiar se ocupă cu asiduitate de educaţia sportivă a copiilor şcolari ilfoveni. Aproape toate sporturile sunt evidenţiate în participări de marcă şi trofee, pe măsură, la toate treptele de vârste – de la atletism, la oină, rugby, volei, handbal, baschet, tenis de masă, arte maţiale şi toate celelalte.

La fel, îi mulțumim prof. Marian Gîrleanu pentru sprijinul constant pe care ni l-a acordat ­de-a lungul anilor și acum, în mod deosebit. Este un om cu multă experiență și ne-a ajutat  în buna organizare a competiției.

Gratitudinea noastră se îndreaptă și către conducerea liceului gazdă, de aici, din Buftea, adică prof. ing. Eliza Constantin, directorul acestei unități școlare”.

Iar prof. Marian Gîrleanu a precizat și el: „Sunt foarte mulțumit că am obținut locul I. Buna noastră pregătire sportivă s-a relevat nu numai la fotbal de sală, ci şi în alte participări din 2018. Am avut rezultate demne de remarcat la Cupa „Tymbark” Junior, dar și la oină. La rugby-tag, în urmă cu o săptămână, am devenit campionii județului la categoria claselor I-IV”, a conchis el.