Suspiciuni de corupere a alegătorilor din Ilfov

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ilfov a deschis un dosar penal pentru coruperea alegătorilor, după ce în spaţiul public au apărut înregistrări audio în care liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, discută despre mobilizarea oamenilor la alegerile din 5 iunie.

Totul a pornit de la o înregistrare audio în care Marian Petrache vorbeşte despre aducerea oamenilor la vot, la alegerile din 05 iunie și care a fost publicată pe site-ul stiripesurse.ro.

 

Petrache: „Nu există nicio încălcare a legii!”

 

Președintele PNL Ilfov, Marian Petrache, a declarat, sâmbăta trecută, într-o conferință de presă, că este normal ca Parchetul să ia act și să cerceteze, dacă există o plângere împotriva sa privind alegerile locale, iar dacă descoperă că a făcut ceva, să suporte consecințele. El a afirmat, însă, că nu există nicio încălcare a legii. „Parchetul mi se pare firesc să ia act de toată chestia asta și să cerceteze, nu e niciun fel de problemă și nu-mi convine deloc să rămân cu blamul că nu știu ce am făcut. Dacă descoperă pe undeva Parchetul că eu am făcut ceva, suport consecințele. Nu o să găsească. (…)¨Eu eram în campania electorală, mă întâlnisem cu colegii mei şi le spuneam strategia de campanie. Nu spune nimic acolo de încălcarea legii. Ba, la un moment dat, cineva vorbeşte de bani, iar eu îi spun: aveţi grijă mare grijă că dacă umblaţi cu bani, vă ia poliţia”, a afirmat Petrache. Liberalul a mai susţinut că sunt oameni interesaţi să‑l compromită şi că nu este nicio coincidenţă că înregistrarea a fost dată cu puţin timp înainte ca PNL Ilfov să semneze protocolul de colaborare cu PMP, care îi garantează un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean.