O organizare perfectă care a făcut pe toată lumea să se simtă ca acasă, la petrecerea organizată timp de două zile de către administraţia locală a comunei Periş, pentru membrii comunităţii sale. Ionuț Dolănescu, Irina Loghin, Julia Jianu, Vali Viljelie şi formaţia Talisman, sunt numai câteva dintre numele care au încins atmosfera weekendul trecut la sărbătoarea comunei Periș.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 467, ediția print

Ziua Nașterii Sfintei Fecioare Maria este prilejul ca perișenii să-și sărbătorească locul în care s-au născut și trăiesc de veacuri. Localnicii din satul Buriaş s-au bucurat de sărbătoarea comunei sâmbătă, 7 septembrie, iar cei din satul de reşedinţă, Periş, au avut şi ei parte de spectacole şi surprize duminică, 8 septembrie. Și putem spune cu mâna pe inimă că a fost distracție mare și de foarte   bună calitate în Periş, în primitoarea comună situată la 30 de kilometri de Capitală.  Așa cum ne-a obișnuit edilul Anghel Albu în ultimii ani, de când, ajutat de Consiliul local, oferă acest dar frumos cetățenilor săi, și anul acesta, la cea de a zecea ediție, toată lumea s-a bucurat de o atmosferă de relaxare şi bună dispoziţie. Printre petrecăreți am văzut și mulți oameni veniți și din alte localități sau chiar din Capitală, ca se bucure de frumosul eveniment devenit tradiție, unde distracția și voia bună ating cote maxime. Spectacolul pregătit de primarul comunei Periș și echipa sa din primărie a fost gândit pentru cetățenii de toate vârstele, astfel că artiştii care au fost invitaţi la eveniment au fost aleşi ţinând cont, pe cât posibil, de preferinţele celor mai mulţi dintre locuitorii comunei. În ambele zile, pe scenele din Buriaș și Periș au urcat nume cunoscute și îndrăgite publicului, de la artişti de muzică populară şi de petrecere şi până la interpreți de muzică modernă.

Distracția a început la Buriaș

Ca și în anii trecuți, primarul Anghel Albu, a organizat sărbătoarea de ziua comunei în două acte, pentru că distanța dintre Buriaș și Periș este destul de mare și greu de străbătut, mai ales pentru burieșenii mai în vârstă. Practic, la Buriaș, în curtea Casei de Cultură „Veronica Pricop”, este organizată o „avanpremieră” a sărbătorii, care continuă a doua zi la Periș. Burieșenii dornici de o petrecere de zile mari s-au putut bucura de programul oferit lor de artiști talentați precum Neluțu Măgurean, Taraful Ștefan Iordache, Irina Loghin, Ilie Măndoiu, Aurel Moga și Julia Jianu, fosta solistă a trupei „Sexxy”. Am asistat la o petrecere ca în familie, intimă, cu artiștii cântând în mijlocul dansatorilor, cu energia specifică satelor românești, cu bunici zâmbitori și fericiți, alături de nepoți, o tradiție frumoasă care, iată, este reînviată an de an la Buriaș, de ziua comunei. Distracția a continuat sâmbătă la Periș cu la fel de multă muzică de calitate, vedete de top și voie bună, în parcarea sălii de sport din comună. La Periș au revenit o parte dintre artiștii care-i încântaseră, cu o zi înainte, pe burieșeni, dar primarul Anghel Albu, ajutat de Alin Oprea de la Talisman, a oferit câteva momente speciale în plus cetățenilor comunei sale.

Artiști renumiți pe scena de la Periș

Astfel, Alin Oprea care a avut și rolul de MC, a invitat pe scenă la marea sărbătoare a Perișului pe Aurel Moga, Doinița și Ionuț Dolănescu, Taraful Ștefan Tudorache, Cristian Rizescu, Vali Vijelie, Julia Jianu, Deepside DeeJays&Nadir, iar spectacolul s-a încheiat cu un emoționant recital de pop-rock oferit de Alin Oprea și formația Talisman. Aceștia au venit în fața perișenilor cu melodii de referință din repertoriul formației, iar spectatorii au cântat împreună cu ei, demonstrând că îndrăgesc această formație unică în muzica românească contemporană. Pe lângă momentele artistice, nu au lipsit, evident, micii comercianţi cu produse specifice unor astfel de manifestării tradiționale, iar copiii au fost cei mai încântaţi de jucării și dulciuri, dar și de foarte multă joacă. În ambele zile, grătarele au sfârâit, încărcate cu mititei, iar berea rece, a stins setea dansatorilor care, așa cum îi șade bine unei petreceri românești, au încins hore și sârbe până seara târziu. Să nu uităm să men­ționăm că pentru a asigura liniștea și siguranța petrecerii, au fost permanent la datorie angajații Jandarmeriei cât și cei ai Serviciului de Ambulanță. Sărbătoarea comunei Periş s-a încheiat, duminică, târziu în noapte, cu mult așteptatul și splendidul foc de artificii, care a luminat cerul minute întregi. Un spectacol cu multe surprize artistice și culinare, pentru toate gusturile și pentru toate vârstele! La mulți ani, Periș! Felicitări organizorilor!