Concursul de teatru pentru copii și tineret Art Buftea, inițiat de Liceul Dumitru Dumitrescu prin coordonatorul prof. Florica Gorgan, în parteneriat cu Primăria Buftea și Centrul Cultural al orașului, a ajuns, în 2016, la a treia ediție. Desfășurat timp de două zile, 26-27 martie, concursul s-a lăsat cu premii.

Talentul, înainte de toate….

Ediția 2016 a concursului Art Buftea începe să pună bazele unei trupe de teatru alcătuită din cei mai talentați copii ai orașului. Să spunem că ediția I a fost de descoperire, ediția a II-a de verificare și, de acum, s-au cernut lucrurile și a devenit evident că numai copiii talentați au curaj să urce pe scenă. Și au fost 150 de copii adunați la Centrul Cultural, mai exact 22 de trupe, dintre care 18 au fost premiate. Ca întotdeauna, concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: învățământ preșcolar, primar și gimnazial.

 

Rochii, decoruri, râsete

Cadrele didactice care coordonează copiii și elevii în a se exprima prin teatru s-au orientat anul acesta spre comedie și nu au lipsit de pe afișul de spectacol Ion Creangă, I.L.Caragiale, Vasile Alecsandri, Dan Mihăescu, Tudor Mușatescu sau Puiu Maximilian. Juriul, prezidat de directorul Direcției de cultură Ilfov, Alexandrina Niță, alături de scenograful Gabriela Petre și actorul Alexandru Matei, a mai avut de punctat o prezență pe scenă: decorurile multe și costumația „actorilor”, mult mai multe ca la precedentele ediții, dovada înțelegerii unui concurs.

 

4 premii I, 4 premii II, 4 premii III + 5 mențiuni

Colajul de 30 de minute intitulat „À la nenea Iancu”, prezentat de elevii Școlii nr. 1, a obținut Marele Premiu al concursului și Premiul Special al Juriului a mers la Bogdan Popescu, de la Școala nr.1, pentru două roluri interpretate în cadrul acestui colaj. Minunate costume a pus la cale profesoara Liana Streleț pentru elevii săi, care au adaptat o Coană Chiriță adorabilă. Făina suflată pe scenă în sceneta „Ora de gimnastică” a adus Școlii nr. 3 premiul I. Tot premiul I  a obținut și Liceul tehnologic ”Dumitru Dumitrescu”, pentru adaptarea „Cuibului de viespi” a lui Alexandru Kirițescu la care, recunosc, am râs cu poftă, mai ales când actrițele au coborât în sală și au împărțit și juriului din pomenile coșului lor. Felicitări tuturor premianților dar, mai ales, celor care au sperat! Important e să participi.