Pacienţii care şi-au achitat contribuţia la fondul asigurărilor de sănătate au dreptul la îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate de care dispune societatea. În zilele de 20 și respectiv, 26 august, în cadrul emisiunii Medicina TVH, difuzată de postul de televiziune TVH 2.0 și prezentată de Teodora Drăgoi Pop, dr. Aurelia Isărescu, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov (CAS Ilfov) și Ionela Chircu, editor coordonator Jurnalul de Ilfov, au adus în atenția publicului larg, detalii cu privire la drepturile pacienților asigurați. 

Presa scrisă și televiziunea luptă alături de medici pentru o sănătate mai bună a românilor. În cele două ediții ale emisiunii medicale, Ionela Chircu și Teodora Drăgoi Pop, au readus în prim plan problemele pacienților din România. Iar dr. Aurelia Isărescu, președintele CAS Ilfov, a prezentat contribuția la sănătate ca fiind cea mai eficientă metodă de a reduce semnificativ costurile aferente investigațiilor și tratamentelor. 

“Sănătatea este scum­­pă peste tot în lume, dar asigurarea vă oferă o protecție financiară sporită. Consultați specialiștii atunci când aveți probleme de sănătate, nu vă tratați după ureche. Cele mai bune soluții le găsiți împreună cu profesioniștii din sănătate nu după sfaturile rudelor, prietenilor, vecinilor sau consultând internetul.” 

“În baza Cardului European de Asigurări Sociale de Sănătate sau a Certificatului Provizoriu de Înlocuire a Cardului European de Asigurări Sociale de Sănătate, în situații de urgență vei fi tratat pe teritoriul Uniunii Europene, conform legislației de acolo. El este valabil șase luni și poate fi folosit numai dacă vizita în țara respectivă nu este motivată de efectuarea unui tratament de specialitate. Pentru obținerea lui, asiguratul trebuie să se prezinte la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate cu adeverință de asigurat, o copie a cărții de identitate, o copie a certificatului de naștere în cazul copiilor sub 14 ani, cerere tip emisă de CAS și completată. Se eliberează în 10 zile, gratuit. Documentul vă ajută să vă tratați acolo și să vă întoarceți în condiții de siguranță în țară. Acesta poate fi folosit doar în statele membre UE. În schimb, Cardul Național de Sănătate va putea fi utilizat doar pe teritoriul României. El conține istoricul pacientului, cu toate afecțiunile de care suferă, tratamente administrate ș.a.m.d. Documentul conține un cod numeric, altul decât CNP-ul, ca să-i protejeze identitatea pacientului. Prin introducerea acestui card se încearcă rezolvarea pro­­­­­blemelor pacienților asi­­­gurați. Detalii cu privire la eliberarea adeverinței de asigurat și a cardului european de sănătate, pe www.casailfov.ro sau direct la reprezentanții ins­tituției.”

Jurnalul de Ilfov se preocupă de sănătatea localnicilor 

De altfel, Jurnalul de Ilfov se preocupă ca localnicii să beneficieze de o bună informare în vederea prevenirii și depistării bolilor grave în faze incipiente, când rata succesului la tratament este mult mai mare. De asemenea, ne dorim ca cititorii noștri să beneficieze de cele mai moderne investigații medicale și de cele mai eficiente terapii de ultimă generație. Accesând site-ul www.jurnaluldeilfov.ro cei in­teresați găsesc cele mai bune sfaturi care îi ajută să-și mențină starea de sănătate sau după caz, să-și îmbunătățească semnificativ calitatea vie­ții atunci când anumite boli le mistuie trupul.