N-ai serviciu?

Ai fost concediat și nu mai reușești să te mai angajezi în domeniul în care ți-ai desfășurat activitatea? Orientează-te spre un alt domeniu solicitat de angajatori! Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov (AJOFM Ilfov) te ajută în acest sens, prin cursurile gratuite pe care le organizează în fiecare lună.

Dacă nu ai ocupație, acum ai șansa să-ți ușurezi lungul drum spre un loc de muncă potrivit. În luna aprilie, AJOFM Ilfov demarează noi cursuri de formare profesională, gratuite. Mai exact, vor fi organizate două cursuri, care vor face posibilă recalificarea a 28 persoane, toate de pe raza județului Ilfov, care nu au serviciu și care se află în evidențele instituției.

Poți să devii operator introducere – validare date, sau lucrător comercial

Vor fi instruiți 14 viitori lucrători în comerț și 14 operatori introducere validare și prelucrare date. Și tu poți fi unul dintre cursanți! Pentru a ocupa un loc la școala de meserii a agenției ilfovene, trebuie doar să soliciți înscrierea în evidența Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov și să-ți depui dosarul cu toate actele necesare anexate. Pentru informații suplimentare cu privire la înscrierea la ­cursuri, poți consulta direct repre­zentanții instituției, la telefon 021/332.37.08. Însă, cel mai indicat este să te prezinți la sediul agenției, din str. Ruginoasa nr. 4, sector 4, București și să le soliciți consultanților informații în acest sens.  

La finalul cursului, primești atestat de absolvire    

Reține! Toate materialele didactice de care vei avea nevoie pe parcursul perioadei de studiu îți vor fi puse la dispoziție de organizatori și nu necesită contribuția ta financiară. De asemenea, costurile pentru cadrele didactice care vor susține cursurile și îți vor evalua cunoștințele după pregătirea teoretică și practică, vor fi acoperite tot de autorități. La final, însă, dacă treci toate testele specialiștilor, vei primi un atestat care certifică noua ta meserie. 

Peste 4.000 de oameni vor fi recalificați, în toată țara

 

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va organiza prin agențiile județene și Agenția Municipiului București, 224 de programe de formare profesională gratuite, pentru 4.324 de persoane din întreaga țară. La nivel național, cele mai multe cursuri, cu cei mai mulți beneficiari, se vor desfășura în Bihor, unde vor fi 702 cursanți, în Hunedoara, unde sunt disponibile 210 locuri, în Covasna unde vor fi instruiți 207 cursanți, Vaslui, cu 200 de cursanți și Neamț, unde vor fi pregătiți 170 de cursanți. Meseriile cele mai solicitate pentru care se vor organiza programe de formare profesională sunt:  lucrător în comerț – 363 persoane,  bucătar – 273 de persoane,  inspector (referent) resurse umane – 249 de persoane,  operator introducere validare și prelucrare date – 206 persoane,  contabil – 182 de persoane  agent de securitate – 168 de persoane,  competențe comune comunicare în limba engleză – 146 de persoane și  lucrător în structuri pentru construcții – 127 de persoane.