În aprilie 2011, în urma HG 345/2001 emisă de Guvernul Boc, se închideau în România 67 de spitale. Printre ele și două spitale ilfovene, cel din Buftea și cel din Periș, care urmau să fie transformate în cămine de bătrâni. În mai 2012, ministrul Sănătății de atunci, Vasile Cepoi, anunța redeschiderea a 5 spitale la nivel național, între care și Spitalul Buftea. În ziua de 6 iunie 2012, însuși premierul Ponta era prezent la deschiderea acestei unități sanitare, care cu o săptămână înainte, pe 31 mai, obținuse avizul de structură.

Au trecut de atunci patru luni, până când a fost încheiat contractul cu CAS Ilfov, pe 1 octombrie a.c. În toată această perioadă, spitalul a fost renovat și reamenajat și, în fine, pe data de 8 octombrie a fost repus în funcțiune. La noua inaugurare au participat președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, ministrul Dezvoltă-rii Regionale și Turismului, Eduard Hellvig, unul dintre susținătorii dezvoltării județului, prefectul de Ifov, dna Florentina Pencea precum și primarul orașului Buftea, Ghe-orghe Pistol. Spitalul de Obstetrică și Ginecologie, cum se va numi de-aici înainte, va dispune de 60 de paturi. Dintre acestea, 50 sunt destinate spitalizării continue, iar 10, spitalizării de zi. Unitatea mai dispune și de un ambulatoriu integrat, pentru mai multe specialități: cardiologie, medicină internă, chirurgie, obstetrică, ginecologie, pediatrie și neurologie, dar și de un cabinet pentru diabet și boli de nutriție. “Ceea ce au stricat “unii” într-o ședință de guvern în data de 1 aprilie 2011, au reușit să re-pare “alții” cu succes”, se spune într-un comunicat al CJ Ilfov. Nimic mai adevărat, dacă avem în vedere că spitalul din Buftea este singurul pe o rază de 80 de kilometri, situat între Târgoviște și București. Înainte de închidere, aici erau internați nu numai bufteni, dar și bolnavi din Dâmbovița și Giurgiu, ajungându-se astfel la un număr de 25.000 de pacienți pe an. Culmea absurdului, cu doar o lună înainte de închidere, în această unitate sanitară se investiseră 300 de mii de euro, iar timp de mai bine de un an aparatură în valoare de 20.000 de euro a zăcut nefolosită. Așadar, buftenii, și nu numai ei, consideră redeschiderea acestui spital o reparație binevenită a unei decizii aberante, care a adus multe neajunsuri sistemului sanitar ilfovean.

Și, ca o adevărată minune, la nici 24 de ore de la inaugurare , în 9 octombrie, ora 00.05, aici s-a născut și primul băiețel, perfect sănătos, cu o greutate de 3.500 de grame, în cursul aceleiași zile fiind programată pentru naștere o altă mămică. Buftenii speră acum că spitalul lor va face față greutăților cu care se confruntă întregul sistem sanitar românesc și că nu vor mai fi martorii desființării acestei unități medicale de către guvernanți care judecă cu partea posterioară a trupului lor.