Echipajul Crucii Roșii Ilfov duce numele României peste hotare. După ce au câștigat cele mai importante competiții zonale și naționale la demonstrații de prim-ajutor, concursuri ce au avut loc de-a lungul anului, adolescenții „minune” ai Filialei Ilfov, medicii și coordonatorul care le-au îndrumat pașii spre succes, culeg roadele. Vineri, 27 septembrie, întreg echipajul a fost premiat de către Speranța Cliseru, prefectul de Ilfov și de Irinel Precup, prim-adjunctul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ilfov pentru performanțele deosebite.  

Au primit plachete și diplome de merit 

 Bravo, copii! Meritați din plin titlul de cei mai buni salvatori. Echipajul Crucii Roșii Ilfov, compus din șapte voluntari pregătiți de doi medici sub coordonarea directorului general Niculae Mihalache, a înregistrat performanțe incredibile în acest an. Meritele lor deosebite sunt recunoscute de autoritățile locale. Vineri, pe 27 septembrie, într-un cadru festiv, prefectul de Ilfov Speranța Cliseru și prim-adjunctul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ilfov “Codrii Vlăsiei” (­IGSU Ilfov) Irinel Precup au premiat tinerii câștigători pentru marile lor realizări care fac adevărate legături cu sufletul unei lumi în­tregi. Cei doi reprezentanți ai autorităților locale au felicitat și au înmânat campionilor la prim-ajutor, diplome de merit și plachete.   

“Vă felicit! Vreau să vă încurajez să continuați această activitate de voluntariat, sunteți un exem­plu extraordinar pen­tru toți cei de-o vârstă cu voi. Este o datorie cetățenească ce ar trebui promovată în special în rândul tinerilor. Nu se știe niciodată când te poți afla în situația de a salva o viață și există o vorbă foarte înțeleaptă care spune că „salvând o viață, salvezi toată lumea. Deși în România nu există o tradiție puternică a voluntariatului, sunt convinsă că voi veți trăi în alt mediu, într-o societate care pune preț pe sprijinul reciproc, în care oamenii se ajută între ei”, a spus Speranța Cliseru, prefectul de Ilfov, la conferința organizată cu prilejul decernării premiilor. 

“O faptă bună salvează o viață! Acesta este și sloganul înscris pe trofeele voastre. Apreciez munca voastră și suntem permanent alături de voi. Vrem să întărim această relație, să avem o forță importantă de salvare în județul Ilfov”, a specificat Irinel Precup, prim-adjunctul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Codrii Vlăsiei”, la același eveniment.  

Elevii școlii de prim-ajutor din cadrul Crucii Roșii, Filiala Ilfov, strălucesc ca un luceafăr între stele pe podiumul celor mai rapizi, mai iscusiți și mai pricepuți salvatori din țară. În ciuda tuturor neajunsurilor care le îngreunează munca, ei sunt gata la orice oră din zi și din noapte să intervină ca să salveze vieți. Și o fac cu o perfecțiune incredibilă ca adevărații profesioniști. Cu dibăcia și devotamentul de care au dat dovată în timpul simulărilor, a exercițiilor demonstrative, i-au uimit până și pe cei mai exigenți medici, arbitri, examinatori. “În perioada 13-15 septembrie, la COR Izvorani a avut loc Etapa Competiției de Prim-Ajutor din cadrul detașamentelor Crucii Roșii de Intervenții în Situații de Urgență. La faza finală au participat opt echipaje din cele opt euroregiuni – Tulcea, Iași, Bra­­șov, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Arad și Ilfov. Concursul a constat într-o probă teoretică și una practică, unde participanții a trebuit să rezolve cinci situații – un accident de muncă, înec, un accident în pădure, o intoxicație multiplă (cu soluții toxice, gaze etc.) și un accident rutier. La fiecare exercițiu au fost între trei și cinci victime. Echipajul din Ilfov s-a clasat pe primul loc, ceea ce le conferă dreptul de a reprezenta România la Campionatul Internațional de Prim-Ajutor de la Anvers din Belgia, din august 2014. Cel puțin o probă au susținut-o în limba engleză. Ca să ajungă la acest nivel, acești copii au sute de ore de pregătire”, a spus Niculae Mihalache, directorul Crucii Roșii Ilfov.

Ei sunt campionii naționali la Prim-Ajutor!

 Cosmin Terentiac  Daniela Modoran  Cătălin Militaru  Mitică Vijai Iabangiu  Gabriel Tudorache  Andronache Andreea  Bogdan Bobe   dr. Florina Mindu  dr. Simona Buzner  directorul Crucea Roșie Ilfov, Nicolae Mihalache.

Cel mai tânăr dintre salvatorii de elită ai României care face parte din echipajul de voluntari ai filialei, are 18 ani și două luni, iar cel mai “vârstnic”, 23 de ani. Toți provin din familii fără posibilități financiare și materiale.