Copii, vă mulţumim că ne-aţi creat un mediu mai curat şi mai sănătos!

Iubirea față de natură i-a îndemnat pe elevii mai multor școli din Ilfov și București să participe la ediția din acest an a proiectului Eco-Atitudine. Cei mai generoși, iscusiți și grijulii dintre ei au fost premiați recent, în Capitală pentru eforturile depuse în colectarea deșeurilor și pentru concursurile de creație la care au participat. Jurnalul de Ilfov a fost partener media în acest program.    

Proiectul „Eco-Atitudine = Responsabilitate, Informație, Acțiune”, Ediția 2013, etapa I, a ajuns la final. Emoționați dar entuziasmați, pe 19 iunie, peste 150 de elevi din Ilfov și București, împreună cu dascălii care le-au îndrumat pașii spre o natură mai curată, au participat la festivitatea de premiere a campaniei de educație ecologică și mediu. În aplauzele tuturor celor prezenți în sală, micuții și-au ridicat binemeritatele premii pentru colectarea deșeurilor din spații publice (păduri, străzi, curtea școlii etc.) și pentru lucrările excepționale făcute în cadrul competițiilor de creație, desene și postere. La final reprezentanții fiecărei școli au primit și câte o plăcuță pe care au fost așternute gândurile sensibile și curate ale elevilor îndreptate către pomișorii plantați în cadrul Orei de Ecologie desfășurată în luna martie.  

Școlile competitive  

În prima etapă a programului, au participat elevi din șase școli ilfovene și din alte zece unități bucureștene. Din județul Ilfov s-au întrecut în competiția pentru un mediu curat, Şcoala Gimnazială  nr.1 din Baloteşti, Şcoala Gimnazială  nr.1 din Dascălu, Şcoala Gimnazială “Ion Vişoiu” din Chitila, Şcoala Gimnazială  nr.1 din Brăneşti, Liceul Tehnologic “Vintilă Brătianu” din Dragomirești Vale și Şcoala Gimnazială nr.2 din Dragomirești Deal. Din București s-au întrecut în generozitate și iubirea pentru natură, elevii din sectorul 5 de la Școala Gimnazială  nr. 146 „I.G. Duca”, Şcoala Gimnazială  „Mircea Sântimbreanu”, Şcoala Gimnazială  „Ioan I.C. Brătianu”, Şcoala Gimnazială „Grigore Tocilescu” și cei din sectorul 6, de la Şcoala Gimnazială  nr. 142, Şcoala Gimnazială  Specială pentru copii cu deficienţe de auz „Sf. Maria”, Școala Gimnazială nr. 117 și cei de la Şcoala Gimnazială  „Adrian Păunescu”. „De la acești copii minunați am învățat ce înseamnă dragostea pentru natură. Am ajuns să conștientizăm că există un echilibru în mediul înconjurător pe care noi trebuie să-l păstrăm. Îi așteptăm în continuare pe toți elevii să ne susțină și în etapa următoare să salvăm natura”, a spus Marinela Vlădescu, managerul proiectului, reprezentant al Infomediu Europa&Parteners. 

Micii câștigători:  

La colectare deșeuri ­(hârtie, carton plastic) 

Locul I – Şcoala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu”, Sectorul 5, Bucureṣti – Tablă Magnetică Smart – premiu oferit de Asociația Română pentru Reciclare ROREC. 

La prima etapă copii au reușit să strângă 1.592 kg hârtie ṣi carton ṣi 280 kg plastic ṣi PET în sectorul 5; 129 kg hârtie şi carton ṣi 21,2 kg plastic şi PET în sectorul 6; 1.283 kg  hârtie şi carton ṣi 433.60 kg plastic şi PET în judeţul Ilfov

Ei sunt premianții Ilfovului 

Postere    

- Locul I – clasa a ­VIII-a B, Şcoala Gimnazială nr. 1, Balotești – premiu, imprimantă multifuncțională HP; 

- Locul II – clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială nr. 1, Dascălu – premiu, 1 minge de baschet + 1 minge de fotbal;

- Locul III – clasa a VIII-a A, Şcoala Gimnazială nr. 1, Brănești – premiu, ceas electronic cu termometru și hidrometru. 


Desene

- Locul I – Enache Sabina, clasa a II-a, Şcoala Gimnazială “Ion Vișoiu” Chitila – premiu, consolă jocuri (GAME PLAYER);

- Locul II – Ionescu Daniel, clasa  I-a , Şcoala Gimnazială nr. 1, Balotești  – premiu, mapă cu rechizite;

- Locul III – Anghel Alexandra, clasa a IV-a , Şcoala Gimnazială nr. 1, Dascălu – premiu, caiet de desen + set de acuarele.