Elevii şi preşcolarii din Bucureşti şi din judeţele Giurgiu şi Brăila nu vor face cursuri joi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei, declarată nelucrătoare, în timp ce în instituţiile şcolare din celelalte judeţe vor fi organizate activităţi extraşcolare.

Este anunțul făcut de Ministerul Educaţiei Naţionale, despre ziua de 5 octombrie, desemnată ziua Internaţională a Educaţiei sau Ziua Internaţională a Profesorului.

Potrivit comunicatului transmis, toate unităţile de învăţământ din țară vor sărbători ziua de 5 octombrie, Ziua Internaţională a Educaţiei, prin desfăşurarea unor activităţi extraşcolare.

În Bucureşti şi în judeţele Giurgiu şi Brăila, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor şcolare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 octombrie a fost declarată nelucrătoare, astfel că nu se vor ţine cursuri.

Data de 5 octombrie a fost stabilită de UNESCO drept Ziua Internaţională a Educaţiei sau Ziua Internaţională a Profesorului, urmând ca unităţile de învăţământ să stabilească felul în care va fi marcată această sărbătoare.

Anul trecut, în 2016, o parte din şcoli şi-au anunţat elevii că pot rămâne acasă, în timp ce alte şcoli i-au chemat pentru a sărbători împreună, scrie observator.tv. Aproape toate şcolile din Bucureşti au fost închise, în schimb elevii au mers la şcoală în Bistriţa, Baia Mare, Cluj, Braşov.