Zece oameni și-au pierdut viața și alte 50 de persoane au fost rănite într-o explozie produsă, luni, după amiază, la metroul din Sankt-Petersburg, au anunțat oficialii ruși, în ceea ce președintele Vladimir Putin a numit ca fiind un posibil act terorist.

O singură explozie a avut luni loc la metroul din Sankt-Petersburg, cel de-al doilea oraș al Rusiei, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de urgență, potrivit Reuters.

O bombă a fost găsită luni după-amiază într-o stație de metrou din centrul orașului rus Sankt-Petersburg, după deflagrația produsă anterior într-o altă stație și care s-a soldat, conform unui bilanț provizoriu, cu 10 morți și circa 50 de răniți, relatează agenția DPA.

Bomba nedetonată a fost găsită în stația de metrou Ploșciad Vosstania, au precizat autoritățile ruse.

Anterior, o bombă artizanală a explodat la bordul unei garnituri de metrou în apropierea stației Sennaia Ploșciad. După ce inițial s-a vorbit despre două explozii, autoritățile ruse au precizat ulterior că a fost de fapt o singură explozie și aceasta s-a produs în tunelul dintre două stații, scrie Agerpres.ro.

Președintele rus Vladimir Putin urma să se întâlnească în Sankt-Petersburg cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko.

Șaptesprezece ambulanțe au ajuns la fața locului pentru a prelua răniții, potrivit oficialilor ruși, iar toate stațiile de metrou din oraș au fost închise, a informat Interfax.

Potrivit Reuters, la stația de metrou Sennaia Ploșciad se aflau opt ambulanțe. Fumul a umplut mare parte din stația de metrou, care a fost evacuată.

În timp ce unele media locale au informat că explozia a fost provocată de un dispozitiv neidentificat, Interfax a relatat că dispozitivul exploziv era umplut cu șrapnel.

Life News a publicat o fotografie cu ușa unei garnituri de metrou care a fost distrusă de explozie și o altă fotografie cu persoane rănite care sunt întinse pe peron.