O persoană a fost rănită, joi dimineața, într-o explozie produsă în momentul în care a deschis un plic, în clădirea in care se află sediul Fondului Monetar Internaţional (FMI) din Paris și cel al Băncii Mondiale. Explozia a provocat răni la mână și la față unei secretare, relatează presa franceză.

Explozia a survenit în urma deschiderii unui plic ce conținea o substanță explozibilă, potrivit primelor informații. Peste 150 de funcționari au fost evacuați din clădirea aflată în arondismentul 16 din Paris, din motive de siguranță, iar ancheta a fost preluată de poliția judiciară din Paris, scrie presa internațională.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că la biroul FMI s-au primit în ultimele zile apeluri telefonice amenițătoare dar nu a existat nicio dovadă a unei legături cu incidentul produs joi.

Președintele Francois Hollande, care se află într-o vizită în sudul Franței lângă Toulon, a numit incidentul ca fiind ”un atac” și a spus că cei care sunt responsabili vor fi găsiți.

Incidentul s-a produs la o zi după ce un atentat a fost dejucat în Germania, la Ministerul de Finanţe din Berlin, însă deocamdată nu sunt informații că cele două incidente au legătură. Alerta s-a dat după ce la biroul de presă al ministerului a fost observat un pachet suspect, din care ieşeau fire.

Christine Lagarde, directorul FMI, care se află în Germania, a declarat că a fost informată despre explozia de la sediul FMI din Paris. ”Condamn acest act laș de violență și reafirm hotărârea FMI de a continua activitatea în conformitate cu mandatul nostru”, a spus șefa FMI.