Pe 10 octombrie a.c., vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, Ștefan Rădulescu, anunța extinderea infrastructurii de apă și canalizare în localitățile Snagov, Afumați și Găneasa, după aprobarea în ședință de Consiliu Județean, a actualizării listei de investiții prioritare din Master Planul pentru sectorul de apă și apă uzată din județul Ilfov.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 626

Luni, 14 noiembrie, la sediul Consiliului Județean Ilfov s-au semnat 2 contracte de finanțare, unul pentru ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în aglomerările Afumaţi şi Găneasa” și cel de-al doilea, pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în aglomerarea Snagov”.

”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din localitățile Afumați și Găneasa este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 ­(POIM) și are o valoare eligibilă de 245.065.894,3 lei fără TVA. Acesta include, așa cum precizam anterior, realizarea lucrărilor la infrastructura publică de alimentare cu apă şi de canalizare din Afumați și Găneasa, după cum urmează: reabilitarea/echiparea fronturilor de captare subterană (2 buc.), reabilitarea a 1.790 m conducte de aducțiune, a 3 rezervoare de înmagazinare apă potabilă, a 2 stații de pompare, 2 extinderi captare, extinderea conductelor de aducțiune pe 8.035 m, 2 noi stații de tratare a apei/clorinare, 3 rezervoare noi de înmagazinare a apei potabile, 5 stații noi de pompare apă, extinderea pe 11.708 m a rețelei de distribuție apă, 331 de branșamente noi la rețeaua de apă, 300 de branșamente pe rețeaua de apă existentă, 1 sistem SCADA, 210 m de rețea de canalizare reabilitată, 17 racorduri de canalizare reabilitate și o 1 stație de pompare apă uzată, 410 m de conducte de refulare reabilitate, 217 m de colectoare noi de canalizare, extinderea rețelei de canalizare pe 32.334 m, 18.694 m conducte de refulare, 17 stații noi de pompare apă uzată, 1 stație nouă de epurare, un sistem ­SCADA, 1.924 de racorduri noi de canalizare și 1.156 de noi racorduri pe canalizarea existentă.

În cazul contractului pentru Snagov, în valoare de 246.475.627 lei fără TVA, vorbim despre 2 bucăți/8 foraje fronturi captare nouă, 3.777 m pentru extinderea conductelor de aducțiune, 2 stații noi de tratare a apei/clorinare, 4 rezervoare noi de înmagazinare apă potabilă și 7 stații noi de pompare, extinderea rețelei de distribuție apă pe 33.524 m, cu 2.928 de branșamente noi, un sistem SCADA, 3 stații pompare apă uzată reabilitare, 9.420 m de conducte de refulare reabilitare, extinderea rețelei de canalizare pe 33.760 m, conducte de refulare pe 10.785 m, 19 stații noi de pompare apă uzată, 1 sistem SCADA și 3.454 racorduri noi de canalizare.

Obiectivul principal al POIM îl reprezintă extinderea şi modernizarea infrastructurii publice de alimentare cu apă şi de canalizare, în scopul creșterii gradului de acces a populației la servicii sigure din punct de vedere calitativ și cantitativ, în condiții de ocrotire a mediului înconjurător și protejare a resurselor de apă.

Istorie, pentru Snagov!

”Astăzi ”am scris” istorie pentru Snagov. S-a semnat finanțarea pentru proiectul de 59 de milioane de euro ce vizează dezvoltarea rețelei de apă-canal în toată localitatea Snagov! V-am promis și, după numai doi ani de mandat și muncă continuă, am ajuns în acest punct. Un proiect care se va implementa începând cu luna mai 2023. Mulțumesc tuturor celor implicați, ministrului Marcel Ioan Boloș, președintelui Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, colegilor mei din Consiliul Local Snagov, partenerilor din cadrul Apă Ilfov, consultanților de la Tadeco Consulting, partenerilor din ADIA Ilfov, echipei din cadrul Primăriei Snagov”, a transmis primarul localității. Mihai Anghel.