Peste 40 de elevi care cresc sub aripa ocrotitoare a clericilor s-au relaxat şi şi-au îmbogăţit cunoştinţele vizitând complexul turistic de la Mogoşoaia. Excursia a venit ca o recunoştinţă pentru meritele deosebite pe care le-au avut la învăţătură în ultimul an şcolar, în ciuda greutăţilor mari care apasă pe umerii lor mici.

Articol apărut în nr. 361 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

pag 16 jpg

45 de copii de la Centrele de Zi „Sfânta Muceniţă Sofia” şi „Justinian Patriarhul”, din Arhiepiscopia Bucureştilor, s-au bucurat de o excursie de neuitat, la Palatul Mogoşoaia. Potrivit basilica.ro, „copiii au vizitat Complexul turistic de la Mogoşoaia şi Biserica Sfântul Gheorghe, ctitorie a Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu. Din grija Protoieriei Ilfov Nord a fost organizat un picnic la iarbă verde, în Parcul Mogoșoaia. În continuare, au avut loc activităţi care le-au stimulat copiilor creativitatea şi interesul de a lucra în echipă. Ei au interpretat cântece de vacanţă, sub îndrumarea prof. Horia Antonie şi a Feliciei Popescu. Cei mici au primit de la voluntarii Catedralei Naţionale premii cu ocazia sfârşitului de an şcolar: dulciuri, îmbrăcăminte şi echipamente sportive. De asemenea, le-au fost oferite din partea Arhiepiscopiei Bucureştilor cărţi pentru vacanţă, dulciuri şi fructe”, informează basilica.ro.

Cine sunt aceşti copii?

Sunt copii ajutaţi de personalul Centrului de zi pentru copii “Sfânta Muceniţă Sofia” şi, respectiv, al Centrului de zi “Justinian Patriarhul”.  Cele două aşezăminte funcţionează în cadrul Sectorului Social Filantropic şi Misionar – o componentă a Arhiepiscopiei Bucureştilor. Acestea au ca principală misiune prevenirea riscului de excluziune socială a copiilor din familii vulnerabile prin programe complexe de servicii sociale şi educaţionale, dar şi de îngrijiri medicale şi asistență psihologică. Mai exact, personalul centrelor îi ajută pe copiii din familii cu probleme, pe cei cu risc de abandon şcolar sau cu probleme medicale să se integreze mai uşor şi să aibă acces la o viaţă mai bună.

copii