După opt etape nu mai poate fi vorba doar de o surpriză sau de o conjunctură: FC Clinceni chiar și-a depus candidatura la promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc.

Inițial s-a crezut că este vorbva doar de un foc de paie. Apoi, focul a devenit vâlvătaie, iar acum FC Clinceni se află pe poziția a doua a seriei I a Ligii a II-a, deci pe loc promovabil, deși are cu două meciuri mai puțin jucate. Trupa condusă de Valentin Bădoi este din ce în ce mai sudată, iar frații Karamyan, Pătrașcu (foto), Pălimaru sau Dorinel Popa arată din plin faptul că au trecut și prin prima divizie.

Pe de altă parte, nici cealaltă reprezentantă a Ilfovului în liga secundă, ACS Berceni, nu face o figurație, ba din contră. Deși nou promovată, echipa antrenată de Marin Dragnea se află în imediata apropiere a podiumului, la pândă pentru a specula orice pas greșit al celor din față. Și aici se vede faptul că gruparea din Berceni are jucători cu experiență, Epaminonda Nicu, C. Sandu, Al. Stan putând face diferența. 

Linia a II-a a ieșit la atac

Profitând de pauza competițională luată cu prilejul meciurilor oficiale cu Andorra și Estonia, Concordia Chiajna a susținut un amical, la Brașov, cu Corona, scopul fiind acela de a-i pune la lucru și pe fotbaliștii din „linia a II-a”, cei care doresc să preia tricourile actualilor titulari. La capătul unui meci interesant, Corona și Concordia au terminat la egalitate, 1-1, golul ilfovenilor fiind marcat de Strătilă în minutul 58. „Am folosit jucătorii care au evoluat mai puţin în campionat, a intrat și Mitea pe final și sper ca el să redevină jucătorul de acum câţiva ani. E bine că noi creștem cu fiecare meci, sunt sigur că vom termina în prima jumătate a clasamentului. Am riscat cu jucători foarte tineri, nu m-am atins de milionul de euro primit pe drepturile TV, dar strategia mea se pare că a fost bună“, a declarat antrenorul Ionuț Chirilă la finalul partidei.

Tehnicianul i-a folosit pe Cobrea – Dima, M. Ioniţă, G. Apostol, Bucurică – Coșereanu, Bambara – Strătilă, Cl. Ionescu, Zuluf – L. Ganea, iar până la final au mai intrat Orlando, D. Florea, Mitea, A. Zaharia.

Ilfovenele, rezultate pe bandă rulantă

Liga a II-a, etapa a VIII-a: ACS Berceni-Unirea Tărlungeni 1-0, FC Clinceni a stat.

Liga a III-a, seria a II-a, etapa a VIII-a: FC Voluntari–CS Afumaţi 2-0, Progresul Cernica–Rapid Fetești 3-0, Gloria Popești Leordeni–Oţelul II 1-0, Callatis 2012–CS Ștefănești 2-3.

Liga a III-a, seria a III-a, etapa a VIII-a: CS Balotești–Inter Clinceni 0-2, CS Apă Craiova–Viitorul Domnești 5-0, Metaloglobus – CS Vișina Nouă 0-1, FC Balș–Concordia II Chiajna 1-1, CS Tunari–Juventus București 1-5.

Liga a IV-a, etapa a VI-a: ACS Viitorul Domnești–AS Glina 2-0, SC Măgurele–Voința Periș 2-0, CS Snagov–AFC Sinești 2-1, Dragomirești Vale–AS Ciorogârla 3-1, Viitorul Găneasa–Pescărușul Grădiștea 1-2, Vulturul Pasărea–Moara Vlăsiei 9-0.

Liga a V-a, etapa a IV-a: Viitorul Petrăchioaia–AS Cornetu 2-1, CS Dărăști-Viitorul Vidra 0-3, CS Gloria Popești Leordeni-Gloria Izlaz 2-3.Concordia Chiajna va relua campionatul jucând, în etapa a XI-a, pe propriul teren, cu FC Brașov. Meciul va avea loc luni, 21 octombrie, de la ora 19.00.