Aflată foarte aproape de promovarea pe prima scenă, FC Clinceni ar putea deveni, din vară, echipa fanion a Piteștiului, urmând a primi moștenirea lui Nicolae Dobrin.

Mai întâi a fost un zvon, apoi ideea a fost confirmată chiar de președintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Argeș, Cornel Sorescu. Pe scurt, Piteștiul lui Dobrin ar putea avea din vară echipă în Liga I. Iar echipa despre care vorbim este… FC Clinceni.

Șeful arbitrilor argeșeni spune că a fost contactat de oficialii celor de la FC Clinceni, care ar fi interesaţi să cedeze echipa oficialităţilor din Pitești. „Este vorba de FC Clinceni, care are mari șanse de a promova în Liga I la vară. Primăria de acolo nu are puterea financiară să ţină echipa în primul eșalon, iar conducătorul clubului, care mi-a fost coleg în arbitraj, m-a întrebat dacă oficialităţile noastre vor să aibă echipă în Liga I. Mi-a spus că nu au datorii faţă de jucători și faţă de stat și că vor să joace meciurile care au mai rămas din retur pe stadionul Nicolae Dobrin, iar din vară să schimbe denumirea în FC Argeș 2014. Urmează ca, în următoarele zile, să discut cu domnul primar Pendiuc și să îi spun de această variantă. Mai departe, totul depinde doar de autorităţile locale. Dacă vor accepta această propunere, rămâne de văzut. Eu sunt doar un simplu intermediar în această treabă“, a spus Sorescu pentru presa din Pitești.

Pe de altă parte, președintele grupării ilfovene, fostul arbitru (și, probabil, fostul coleg de care vorbește Sorescu) Dan Lăzărescu nu pare a cunoaște ceva despre mutarea la Pitești. „Sunt mulțumit de evoluția echipei, dacă nu am fi avut acele sincope la sfârșitul turului, am fi fost mult mai sus și altfel ar fi aratat clasamentul. În această iarnă o să facem o pregătire foarte bună, în Antalya, și mergem mai departe. Vor mai veni 2-3 jucători, nu mulți, dar importanți”.

Și-au pierdut golgheterul

Până la (eventuala) mutare la Pitești, cei de la FC Clinceni au suferit o pierdere importantă, golgheterul Clement Pălimaru (foto) alegând să își continue cariera la Iași. 

Plecat de trei ani din Copou, atacantul a revenit în Copou și a semnat un angajament pe o perioadă de trei ani și jumătate cu CSMS Iași. Crescut la Noua Generaţie Iași, Pălimaru i-a costat pe ieșeni suma de 5.000 de euro, atât cât era clauza de reziliere.

Sezonul în Liga a II-a se va relua pe 1 martie.

Ionuț Chirilă va suna adunarea pentru cei de la Concordia Chiajna pe 15 ianuarie, dată la care este programat primul antrenament pe terenul II de la baza de antrenament din Chiajna. Pe 16 și 17 ianuarie, fotbaliștii Chiajnei vor face testele medicale la policlinica din localitate, după care va urma o sesiune de antrenamente la Chiajna, în perioada 17-24 ianuarie. Pe 25 ianuarie, echipa va merge într-un stagiu de pregătire în Antalya, unde va sta până pe 7 februarie. Peste o săptămână, pe 14 februarie, este programată restanța cu Steaua, primul meci oficial al sezonului 2014.