RUGBY. Echipa Lupii București a învins, în deplasare, cu scorul de 23-11, formaţia italiană Calvisano, într-un meci din etapa a V-a a grupei 3 din Amlin Challenge Cup. Lupii București a punctat prin Van Heerden – un eseu, Lucaci – un eseu, Vlaicu – trei lovituri de pedeapsă, două transformări. În primele patru etape, Lupii București a înregistrat trei înfrângeri, 12-13 cu Newcastle Falcons, 9-20 și 13-18 cu Brive, și o victorie, scor 37-15 cu Calvisano.


HANDBAL. Naţionala de handbal masculin under 18 a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European din 2014, după ce a învins Turcia și a încheiat pe primul loc în grupa a 8-a preliminară. Tricolorii mici au învins Turcia cu scorul de 37-30 (20-12), după ce în primul meci al grupei, la Chiajna, au trecut de Armenia, scor 51-9. Turcia a învins și ea Armenia, sâmbătă, cu 57-11, astfel că în clasamentul grupei a 8-a, România a încheiat pe primul loc, cu 4 puncte, urmată de Turcia cu 2 și de Armenia, cu 0 puncte. Polonia e calificată direct, în calitate de naţiune organizatoare, la Campionatul European pe care îl va găzdui în intervalul 14-24 august.


ESCALADĂ. Un număr de 77 de sportivi din Azerbaijan, Canada, Cehia, Coreea, Elveţia, Franţa, Iran, Italia, Japonia, Marea Britanie, Rusia, Slovenia, SUA, Ucraina și România vor participa, săptămâna aceasta, la Cupa Mondială de Căţărare pe Gheaţă (foto), care va avea loc la Bușteni, la baza pârtiei Kalinderu. Probele se vor desfășura pe parcursul a patru zile, începând de miercuri până sâmbătă, în mai multe etape, respectiv calificări, semifinale și finale. Competiţia se desfășoară pe structuri artificiale de 25 de metri înălţime, acoperite parţial cu gheaţă. Structura pentru proba de dificultate este considerată de unii sportivi de top printre cele mai grele din lume. Valoarea totală a premiilor este de 10.000 de euro.