Așadar, după 10 etape fără victorie, FC Voluntari a reușit s-o învingă, în deplasare, pe „U” Cluj, cu 2-1, după ce a revenit de la scorul de 0-1. În urma acestui rezultat, antrenorul Ilie Poenaru, care era în pericol să fie demis, după egalul 0-0 din Cupa României cu CS Tunari și parcursul dezastruos al echipei din această ediție de campionat, și-a salvat, pentru moment, postul.

U Cluj a început bine meciul. A marcat în minutul 12, prin Ianis Stoica, găsit excelent de Dan Nistor. Golul, validat inițial, a fost verificat în camera VAR, timp de două minute. După ce s-au analizat reluările, a fost confirmată decizia inițială: gol valabil. 

FC Voluntari nu a căzut după gol. Și a reușit egalarea în minutul 31. Defensiva lui U Cluj a stat rău, iar Rață și Nemec s-au trezit singuri în careu. Primul a preluat excelent și a pasat la 6 metri de poartă, de unde Nemec a șutat imparabil.

În repriza a doua, U Cluj a fost de nerecunoscut. Iar FC Voluntari a dat lovitura. Dumiter l-a găsit excelent în careu pe Doru Andrei, dar pe acesta l-a trădat preluarea. Totuși, cu un ultim efort, din cădere, a reușit să-i întoarcă mingea lui Dumiter, care a marcat de la 11 metri. Ulterior, s-a repetat faza de la prima reușită. Faza a fost analizată câteva minute în camera VAR și s-a păstrat decizia inițială.

Pe final, FC Voluntari a rezistat eroic. Ilfovenii au rămas în 10, după ce Nicolae Carnat a luat două cartonașe galbene în minutele 65 și 67. U Cluj s-a aruncat în careu, dar nu a putut desface defensiva oaspeților.

Mai mult, FC Voluntari putea face 3-1 în minutul 90+7. Cătălin Popa a dictat penalty, după ce a revăzut faza pe monitorul VAR, deși inițial nu fluierase, după o intervenție a lui Plamen Iliev. Dumiter a executat, portarul clujenilor a apărat, iar arbitrul a fluierat imediat finalul meciului.

Cu această victorie, FC Voluntari ajunge la 16 puncte și urca pe 12, peste FCU Craiova. U Cluj, care avea 6 meciuri la rând fără înfrângere, e acum pe 9, cu 19 puncte.

Marin Dună, mulțumit de prestația echipei sale

La flash-interviul de după partidă, Marin Dună, antrenorul secund al celor de la FC Voluntari, s-a arătat mulțumit de faptul că echipa pe care o pregătește a reușit să obțină cele 3 puncte din confruntarea cu Universitatea Cluj, după cele 10 etape de SuperLigă în care ilfovenii nu au simțit gustul victoriei.

De asemenea, tehnicianul a susținut că, în opinia sa, FC Voluntari nu merita să piardă precedentele dispute din campionat, întrucât jucătorii au prestat un fotbal bun, însă aceștia nu au reușit să fructifice ocaziile create la porțile adverse.

„E foarte importantă această victorie. Vine după un moment lung fără victorie. Din punct de vedere moral ne face foarte, foarte, bine. Puteam câștiga în oricare altă partidă. 

Noi nu am făcut meciuri proaste, doar că n-am băgat mingea în poartă, n-am marcat goluri. Astăzi am marcat două, puteam să mai marcăm unul”, a spus Marin Dună.

Totodată, antrenorul secund al celor de la FC Voluntari a subliniat că jocul echipei sale a suferit înaintea încasării golului de la Ianis Stoica (minutul 12).

„Per ansamblu, am făcut un joc foarte bun, în special după primirea golului, pentru că până la gol ne clătinam puțin. Din punct de vedere tactic, am respectat ce am pregătit. Este o victorie meritată.

Avem jucători cu expe­riență, iar acest lucru s-a văzut astăzi, la Vadim (n.r. Vadim Rață), Igor (n.r. Igor Armaș), Matricardi (n.r. Patricio Matricardi). Încrederea era la minim înaintea acestei partide pentru că jucătorii veneau după multe eșecuri”, a mai spus Dună.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul d Ilfov, nr.676