Concordia Chiajna – a 11 înfrângere consecutivă!

Duminică, 28 februarie, în ultima partidă a sezonului regulat, s-au întâlnit cele două echipe ilfovene care joacă în Liga I. Partida dintre Concordia și FC Voluntari, considerată de unii un soi de „derby” ilfovean, a fost câștigată, la luptă, de „marinari”, care bifează astfel cea de-a treia victorie sub conducerea lui Ionel Ganea.

Se poate spune că echipa din Voluntari este revelația ultimei părți a sezonului regulat, iar deciziile lui Mitică Dragomir, noul președinte al clubului, s-au dovedit inspirate. Aducerea lui Ganea la cârma echipei a dat un suflu nou jucătorilor, iar rezultatele se văd pe deplin. FC Voluntari are punctaj maxim în 2016, după succesul în faţa Concordiei. Dacă lucrurile vor continua în acest mod, FC Voluntari are toate șansele să rămână în Liga I și în sezonul următor.

 

Victorie, cu 4 minute înainte de final

Așa cum arată și rezultatul, meciul a fost unul foarte strâns. „Vulturii” au dominat prima jumătate a primei reprize, și-au creat câteva ocazii importante, dar nu au reușit să „perforeze” poarta lui Bornescu. Prima ocazie i-a aparținut lui Obodo, dar lovitura sa de cap a ocolit colţul lung. Spre finalul reprizei, „marinarii” au echilbrat jocul, astfel că, în minutul 41, Țîru a marcat cu capul, în urma unei lovituri de la colțul terenului. După pauză, Concordia a continuat să atace, iar în minutul 53, arbitrul Istvan Kovacs a dictat penalty în favoarea Chaijnei, când Pena a fost tras de mână în careu de Filipov. Ucraineanul Milevskyi a transformat sigur penalty-ul, și și-a trecut în cont primul gol în tricoul alb-verzilor. După egalare, meciul a continuat în aceeași notă ca și în prima repriză. El s-ar fi putut termina la egalitate, dacă, în minutul 86, Bălgrădean n-ar fi respins greșit un șut de pe partea stângă, mingea ajungând la Tudorie, care i-a pasat lui Achim, cel care a stabilt scorul final, cu un șut la colțul scurt. A fost al cincilea succes pentru FC Voluntari în sezonul regulat, în timp ce Concordia a ajuns la 15 înfrângeri în 26 de etape.

 

„Ganezul” vrea jucători la Națională

După meci, Ionel Ganea a declarat că elevii săi au obținut o victorie meritată. El a subliniat că obiectivul rămâne același – salvarea de la retrogradare. „Menirea mea e să țin jucătorii cât mai concentrați la fiecare meci. O echipă care câștigă și merge bine, nu poți s-o schimbi. (…) Jucătorii pe care îi am sub comandă sunt niște jucători tineri, de calitate, de viitor. Câțiva sunt chiar de echipa națională. Domnul Iordănescu deja și-a creionat un lot, dar eu am câțiva jucători aici despre care eu spun că în viitorul apropiat o să-i vedem la echipa națională. Achim este unul dintre cei mai buni mijlocași din România și cred că merită să i se dea o șansă la echipa națională”, a spus „Ganezul”.

La rândul său, Adrian Falub a declarat că el consideră că acest meci a fost cel mai bun, din ultima perioadă. „Nu am făcut un joc rău, am fost echipa care a dominat, o echipă care și-a creat ocazii și a dorit să câștige. Eu cred că, după aspectul jocului, mai corect ar fi fost un rezultat de egalitate”, a spus antrenorul Concordiei. În privința prestației ultimilor jucători aduși la echipă, el a arătat că este destul de mulțumit, dar că atât Milevskiy cât și Odibe nu au atins încă forma maximă.

În fine, sezonul regulat a rămas în urmă și putem spune că adevărata confruntare abia acum începe. Echipele ilfovene sunt încrezătoare în șansele lor de a rămâne în prima Ligă, rămâne de văzut dacă acest optimism va fi confirmat și de fapte. Până una, alta, Concordia va înfrunta în primul meci din play-out pe Poli Timișoara, iar FC Voluntari va juca, în deplasare, cu CSU Craiova.