Fermierii persoană fizică autorizată (PFA) și cei cu întreprinderi individuale, radiați de la Registrul Comerțului, au posibilitatea solicitării reînregistrării și a autorizării funcționării la oficiile registrului comerțului de pe lângă tribunale sau, după caz, prin intermediul birourilor de asistență și reprezentare constituite la nivelul primăriilor, anunță Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR).

Solicitarea ­noii înregistrări în registrul comerțului se face prin completarea unui formular tipizat, după rezervarea denumirii firmei, și este gratuită. De asemenea, există posibilitatea să se solicite îndreptarea erorii materiale referitoare la denumire, în cazul în care pentru rezervare s-au  folosit elemente distincte față de denumirea anterioară.

Ghidul privind formularele utilizate și documentele care se depun în susținerea cererilor de înregistrare se regăsesc pe pagina de internet a ONRC, secțiunea Înmatriculări persoane fizice (https://www.onrc.ro/index.php/ro/inmatriculari/persoane-fizice).

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.449