Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că fermierii români vor beneficia, în fiecare an, timp de 7 ani, de 100 de milioane de euro, ajutor pentru construirea de sere și solarii.

„Din bani europeni, care sunt cerți și care vin timp de 7 ani, deci, pentru programul din legumicultură, sere și solarii, vor veni în fiecare an 100 de milioane de euro din care fermierii să-și facă sere și solarii. Pentru cei mici, singura soluție realistă este să se asocieze. Dacă se asociază, știm cu toții, puterea lor de negociere crește și atunci când își procură inputuri, semințe, pesticide, răsaduri, orice, dar și atunci când vând, pentru că pot să vândă cantități mai mari, să asigure o anumită ritmicitate și o anumită standardizare.

De aceea, concret, dacă cineva accesează o măsură de procesare, de depozitare, este știut, intensitatea de sprijin este 50%, dacă este în cooperativă, deja intensitatea de sprijin este 70%, dacă este și într-o zonă defavorizată, crește la 90%, în așa fel încât să-i stimulăm, nu să-i obligăm, pe producătorii mici să se asocieze ca să devină rentabili pe termen lung” a precizat ministrul.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.527