@ În schimbul terenului pus la dispoziție de Primăria Snagov, municipalitatea promite reabilitatea Liceului ”Mihail Kogălniceanu”, din comună

Primăria Capitalei va finanța construirea unei baze sportive și a unui liceu în comuna Snagov, potrivit unui proiect de hotărâre votat de Consiliul General al Municipiului București (CGMB), săptămâna trecută.

Articol apărut în nr. 399 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

”Referitor la infor­mațiile vehiculate în spa­țiul public de repre­zen­tan­ții PNL, care au ca subiect construirea unei baze sportive în Snagov și care acuză municipalitatea că ”finanțează din banii bucureştenilor obiective de investiții din alte județe” (n.r. – în acest caz, în jud. Ilfov), Primăria Municipiului București face următoarele precizări:

(…) Deși au avut mulți ani majoritate în Consiliul General, reprezentanții opoziției (…) nu cunosc sau ignoră cu bună știință anumite probleme la care, în prezent, după ani de tergiversări, se caută rezolvări reale. Una dintre aceste probleme o constituie lipsa unei baze de pregătire a Clubului Sportiv Municipal București, club cu notabile rezultate competiționale. Astfel, prin proiectul de hotărâre propus spre aprobarea CGMB, se dorește asocierea CGMB cu Consiliul Local Snagov pentru proiectarea, implementarea și finalizarea unei baze sportive și a unui liceu la standarde in­ternaționale. (…) Așa cum explică foarte clar directorul CSM, fosta campioană mondială Gabriela Szabo, în adresa atașată proiectului de hotărâre: ”la Clubul Sportiv Municipal București nu există nici o bază de pregătire, centru de cazare și masă pentru sportive” și având în vedere ”necesitatea pregătirii juniorilor și copiilor legitimați la club, vă adresăm rugămintea de a identifica soluții de luare în administrare la nivelul Primăriei Generale a unui complex de imobile, cu dotările specifice, în București sau în zonele limitrofe”. Concret, prin asocierea CGMB cu Consiliul Local Snagov, care pune la dispoziția Primăriei Capitalei terenul, se va edifica un complex sportiv multifuncțional, destinat cantonamentelor, activităților indoor și outdoor, care va cuprinde săli de sport cu toate facilitățile, terenuri de handbal, baschet sau atletism, bazin de înot, zone de recuperare sportivă, saune, săli de kinetoterapie, precum și spații de cazare sportivi și cantină”, explică Primăria Capitalei.

Liceu sportiv, la standard internațional

Reprezentanții muni­cipalității precizează că, ”în schimbul terenului oferit de Primăria Snagov, Capitala va reabilita și liceul care va face parte din complexul sportiv, unitate de învățământ care, în prezent, se află în pericol de prăbușire. Liceul modernizat va avea, de asemenea, profil sportiv și va fi destinat atât copiilor din Snagov, cât și sportivilor bucureșteni. Subliniem faptul că numeroase cluburi sportive din București au bazele de antrenament în afara Capitalei (amintim doar Steaua și Dinamo – la Saftica, sau complexul olimpic de la Izvorani), tocmai pentru faptul că, fiind în afara orașului, oferă toate condițiile necesare organizării cantonamentelor sau sesiunilor de pregătiri sportive intense”, se mai precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

În continuare, repre­zen­tanții PMB spun că, ”inducerea ideii că Primăria Municipiului București investește în afara Capitalei, în timp ce în București, în alte unități de învățământ, se învață în trei schimburi reprezintă o altă asociere ten­dențioasă, care are ca unic scop discreditarea primarului general și a PMB. Subliniem faptul că această investiție, destinată CSM, nu exclude in­vestițiile în unitățile de învățământ din București (…). Prin înființarea zonei metropolitane, proiec­tele municipalității se extind în avantajul cetățenilor din Capitală și din localitățile limitrofe, în acest scop fiind extinsă și rețeaua de transport public în comun, realizarea Centurii sau alte proiecte asemănătoare, care sunt menite să ducă la o dezvoltare rapidă a regiunii, atât din punct de vedere economic, cât și social și cultural”, se precizează la finalul comunicatului.