Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, în calitate de vicepreședinte al PSD, că printre propunerile de candidați ai PSD la parlamentare pentru București și Ilfov se vor regăsi și “doamne, tineri și oameni noi în politică”, iar listele vor fi prezentate spre validare conducerii centrale a partidului.

“Săptămâna viitoare (26-30 septembrie, n.r.), 23 de organizații vor merge la sediul central, la domnul președinte Dragnea, cu propunerile de candidați pentru alegerile parlamentare. Peste două săptămâni sunt programate și București și Ilfov. Și, cu siguranță, vom respecta criteriile care au fost deja anunțate“, a declarat Gabriela Firea, întrebată despre listele de candidați la parlamentare pe care le vor propune organizațiile de București și Ilfov.

Ea a adăugat, chestionată în acest sens, că pe liste se vor regăsi „doamne, tineri și oameni noi în politică“.

„Respectăm aceste criterii, pentru că ele vin din partea societății. Și este normal să respectăm aceste semnale. Eu cred că vor fi surprize foarte frumoase în ceea ce ne privește și ne-am dori foarte mult ca ștampila să meargă către lista noastră“, a precizat Firea.

Întrebată care ar fi pro­por­ția dintre „vechi și nou“ pe listele PSD pentru parlamentare în București și Ilfov, liderul social-democrat a spus: „Este nevoie de persoane specializate pe diferitele domenii de activitate care să meargă să activeze în comisiile parlamentare“.

 

Locale cu „prospețime” politică

 

Firea a mai explicat că este nevoie de „prospețime în politică” și că PSD a dovedit acest lucru la alegerile locale. „Am avut 20.000, în toată țara, de propuneri noi, de oameni care nu au mai făcut niciodată politică, mă refer la consiliile locale și la cele județene și cred că această cifră spune foarte multe. De asemenea, la parlamentare vor fi și oameni care au realizat ceva în viață, care sunt foarte buni pe meseria lor și vor acum să se dedice și vieții politice. Este puțin mai greu, cu excepția tinerilor care vin cu suflu nou, să vii la o anumită vârstă fără să fi făcut nimic în viața ta, fără să fi avut niciun rezultat, fără să ai o calificare, fără să fi condus ceva (…) Doar mașina și nici pe aceea foarte bine. Și atunci, probabil, că Parlamentul va arăta cu siguranță altfel” a mai spus Gabriela Firea.