Președintele partidului Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat  că parlamentarii partidului său vor susține orice moțiune de cenzură care ar putea fi inițiată împotriva Guvernului Ponta III.

„Forța Civică, prin toți parlamentarii săi, se angajează să susțină orice moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta III. În nenumărate rânduri, am făcut vorbire de inerența și obligativitatea inițierii unei moțiuni. Schimbarea componenței unui guvern trebuie corelată cu schimbarea compoziției programului de guvernare. Și sper ca acest demers îndreptat împotriva ipocriziei politice, să fie susținut de toate formațiunile de dreapta. Fără orgolii inflamate și fără subterfugii ieftine”, afirmă Mihai Răzvan Ungureanu, într-un comunicat. El adaugă că FC nu poate asista impasibil „la manevrele politice” pe care puterea le desfășoară. 

„PSD se erodează și astfel încearcă, prin orice subterfugiu, să își conserve influența politică. Nu avem de gând să permitem ca un guvern care a ratat toate testele de moralitate și integritate politică să mai decidă viitorul României. Vrem să punem capăt încercărilor disperate ale PSD-ului de a deveni partid-stat și de a-și mai bate joc de întreaga țară” spune președintele FC. Declarația președin­telui Forței Civice vine în contextul anunțului făcut de PDL cu privire la  inițierea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta.