Brănești

Marți, 22 decembrie, Căminul Cultural din Brănești era arhiplin. Toată lumea aștepta muzica, dansul și teatrul oferite de micii artiști ai comunei Brănești, într-un spectacol organizat de Primărie.

Text și foto: Cristina Bunea

Christmas Time…

…sau ”Momentul Crăciunului”, s-a numit spectacolul de trei ore pus la cale de micii artiști atât de talentați ai comunei și invitații speciali: Aurel Moga, Sava Regățeanu, Micki-Hindy, Dyia și trupa de dans Blues Angels. După cum era și normal, programul a debutat cu un grupaj de colinde interpretate de grupul ”Mugurașii”, coordonat de profesoara Mimi Oprea. Maria Matei ne-a readus apoi în memorie o piesă celebră în perioada de sărbători – ”Jingle Bell Rock”, lansată în 1957, și la fel de frumoasă ca atunci. Cristina Drăgan, micuță dar cu o voce puternică, ne-a încântat cu ”Feeling good”, piesă perfectă pentru a deschide dansul micuțelor din trupa ”Zodiac”, îndrumată de profesoara Diana Radu. ”Colinde fără versuri” ne-a readus din nou în memorie, la orgă, micuța Ioana Liscan, care a început să se obișnuiască cu scena și energia spectatorilor. I-a urmat Mădălina Ivan, prima finalistă a concursului recent DreamStar Junior Music, desfășurat on-line și despre care sigur vom mai auzi, căci Mădălina nu este decât  la începutul unei viitoare cariere muzicale. Foarte drăguță piesa ”Floarea soarelui”, interpretată de Ramona Mihalache și, ca întotdeauna, prestația într-ale operei a lui Vlad Palanga nu a trecut neobservată și neaplaudată. Acordeonul lui Mădălin Ivan a scos spectatorii la joc pe lângă scaune și am apreciat, încă o dată, felul în care artiștii se susțin între ei, dovada spiritului brăneștenilor adulți. 

Break dance și teatru

Blues Angels au obți­nut nenumărate premii de-a lungul timpului și sunt mai vechii prie­teni ai festivalurilor ilfovene de dans, unde participă mereu. Evoluția lor la Brănești a  fost, ca întotdeauna, aplaudată. Absolut amuzantă încurcătura din sceneta de teatru ”Billy Boy”, unde Ana Pușcalău și Ștefan Alexandre Hansen Avram s-au întrecut să ne prea binedispună. Au mai evoluat, apoi, Alina Tanea, la vioară, Florentina Constantin, am văzut dans cu trupa Passion, Corina Stoica a cântat ”Aseară pe înserate” și ”Ninge astăzi”, Adriana Bălăceanu a interpretat ”Last Christmas”, Ramona Mihalache ne-a povestit muzical  despre ”Milioane” și a mai interpretat și Mădălina Ivan alte două piese.

Aurel Moga, un succes

Sava Regățeanu a cântat muzică etno-pop care a plăcut sălii, însă cel mai aplaudat a fost Aurel Moga, care a reușit timp de câteva piese din muzica pop și cea tradițională să urce copiii pe scenă. Experiența lui de atâția ani pe scene diverse ale țării și-a spus cuvântul și la Brănești, spre încântarea tuturor. Prestația lui a contribuit major la succesul unui spectacol foarte muncit și intens promovat pe rețelele sociale și în comună, prin afișe. De aceea, și sala plină. Felicitări!