Un sobor de preoți, condus de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop – Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a sfințit, săptămâna trecută, locul în care va fi ridicată capela cimitirului Străulești. Capela mortuară îl va avea ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nicolae și va veni în întâmpinarea nevoilor credincioșilor din zonă.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 388, ediția print

“Aici se vor putea face rugăciuni pentru cei adormiți în ziua trecerii lor din această lume, înainte de a fi încredințați pământului din care au fost zidiți, dar și la soroacele care au fost stabilite de Biserică. Rugăciunea pentru cei plecați în veșnicie ne învață că iubirea noastră este mai tare decât moartea. Iubirea nu o poate ucide nici măcar piatra de mormânt”, a spus Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop – Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, făcând referire la importanța pomenirii celor trecuți la Domnul, după cum informează Basilica.ro.

Micul lăcaș de cult va respecta morala și tradițiile BOR

Slujba s-a desfășurat în prezența ctitorului viitoarei capele, Nicolae Anghel, care, împreună cu familia sa, a sprijinit demararea acestui proiect. Delegat al Patriarhului României, Preasfinția Sa a transmis „un cuvânt de mulțumire și recunoștință” pentru gestul familiei Anghel, care dorește „să înalțe biserica aceasta ca mulțumire pentru Sfântul Ierarh Nicolae”, conform aceleiași surse. „Ne-am implicat cu toate resursele noastre ca să răspundă tuturor exigențelor societății actuale și care să respecte totodată morala și tradițiile Bisericii Ortodoxe Române (n.r. – BOR)”, a spus ctitorul Nicolae Anghel referitor la proiectul cimitirului eparhial, citat de Basilica.ro.

Cimitirul Străulești, o noutate în Arhiepiscopia Bucureștilor  

Lucrările de amenajare a cimitirului eparhial au fost realizate prin grija părintelui consilier Costinel Ailioaiei de la Sectorul cimitire, monumente și servicii funerare al Arhiepiscopiei. Părintele consilier a explicat că acest Cimitir Eparhial este o noutate atât în statutul Bisericii Ortodoxe Române, cât și în Arhiepiscopia Bucureștilor.

Sursa foto: Basilica.ro