Chiajna. Premieră de sezon, a unei veri însufleţite

 Fenomenalul fotbal! Evenimentele lui nu sunt numai competiţionale. Cel mai îndrăgit sport din lume a devenit o forţă socială. Duminică, 19 iulie, locuitorii comunei  Chiajna, au avut parte de supriza unei premiere. Fotbaliştii şi stafful Clubului Sportiv Concordia au dat startul unui sezon inedit: cel al mişcării, într-un stil de viaţă sănătos, pentru toţi suporterii lor consacraţi şi cei în devenire.

Un gest aparte le va însufleţi de acum înainte sfârşiturile de săptămână. El  aparţine Consiliului Local Chiajna şi primarului Mircea Minea. 200 de biciclete au fost cumpărate special pentru locuitorii comunei şi le vor avea la dispoziţie, în mod gratuit. 

Start din incinta C.S. Concordia

Festivitatea de deschidere a evenimentului a avut loc pe platoul de lângă stadion. Peste 150 de amatori ai mişcării în aer liber – unii veniţi cu bicicletele proprii – s-au bucurat să pedaleze alături de fotbaliştii favoriţi, de primar şi de vedete consacrate ale altor sporturi. Mircea Minea a dat startul parcurgerii traseului lung de 11 km, intitulat “Turul Comunei Chiajna”. Caravana a rulat pe pistele special amenajate de autorităţile localităţii şi a fost însoţită de echipaje ale poliţiei.     

Cuvinte, la cald

Mircea Minea: “Vă aşteptăm în fiecare sfârşit de săptămână. Caravana noastră nu e una contra cronometru. Asta pentru că avem participanţi de toate vârstele.  Sosirea va fi tot aici, să luăm o gustare, să bem un suc, o bere, o apă minerală. Vă mulţumesc pentru participare. O fac cu mare plăcere în numele Consiliului Local şi al meu personal. Trebuie să facem din sport şi mişcare un nou mod de viaţă, în comuna noastră. E clar că de aici înainte vom fi mult mai mulţi”.

Camelia Potec, multiplă campioană naţională şi olimpică la înot, preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie și Pentatlon
Modern (FRNPM):  “E un lucru extraordinar ceea ce se întâmplă acum, la Chiajna. Organizarea şi susţinerea acestui eveniment
de către autorităţile locale sunt fapte minunate. Particip cu mare entuziasm la el”. 

Scriitorul G.B.Shaw, afirma: “Oamenii de success  sunt cei care caută ocaziile pe care le vor. Iar dacă nu le găsesc, le creează”. Așa s-a întâmplat la Chiajna.