Aşa cum sună de zeci de ani de zile buletinul care anunţă cotelor apelor Dunării, aşa şi  fotbaliştii echipei Oţelul Galaţi, blocaţi în tren mai bine de 48 de ore în Gara Făurei, au fost salvaţi miercuri cu un elicopter pus la dispoziţie de patronul unui club de fotbal, care a făcut două drumuri, pentru a-i transporta pe jucători la Bucureşti. Cei nouă fotbalişti ai clubului Oţelul, Valentin Munteanu, Samoel Cojoc, Cristian Sârghi, Silviu Ilie, Cornel Râpă, Cristian Brăneţ, Gabriel Viglianti, Ionuţ Neagu şi Sergiu Costin, împreună cu medicul echipei şi cei doi masori, au fost cazaţi în noaptea de marţi spre miercuri în spitalul din oraşul Făurei.
Fotbaliştii se aflau alături de alte 700 de persoane în trenul InterRegio 1574 Galaţi – Bucureşti, care a fost blocat în nămeţi pe câmpul dintre Făurei şi Buzău.
Trenul a fost scos din zăpadă şi întors miercuri după-amiază la Galaţi de unde plecase, după ce a fost trimisă o locomotivă de la Galaţi să îl tragă.
Pe timpul nopţii, că­lătorii au fost cazaţi în sala de aşteptare şi în spi­tal, iar un convoi cu ali­mente a plecat de la Brăila marţi la ora 23,00 şi a ajuns în Gara Făurei miercuri la 08,30.