O delegație a primăriei din Paris a vizitat, la sfârșitul lunii august comunitatea de romi din satul Sintești, comuna Vidra. Delegația a fost însoțită de prefectul județului, Speranța Cliseru.

Scopul vizitei, după cum au mărturisit membrii delegației, este acela de a-i ajuta pe romii săraci din Vidra să se integreze în socie­tate. Pentru aceasta, francezii sunt hotărâți să investească în infrastructura zonei în care trăiesc romii.

„În Spate”, așa i se zice locului unde locuiesc aproximativ 1.200 de romi. Oamenii din cele 320 de gospodării trăiesc mai rău decât în Evul Mediu. Ei nu au apă, canalizare, curent electric și nici drumuri asfaltate. La vederea condițiilor de trai, ți se face părul măciucă în cap. 

Primăria Vidra nu dispune de fondurile necesare dezvoltării zonei. O altă problemă întâlnită acolo este și aceea că mulți romi nu au acte de identitate. Iată ce spune primarul comunei Vidra, Florin Niculae: „Dacă francezii vor dezvolta infrastructura acolo, cred că lucrurile se vor schimba în bine. Romii vor înțelege că trebuie să se integreze. În aceste condiții, primăria va depune eforturi să construiască o școală în zonă”.