⬤ O parte din elitele medicinei românești împărtășesc din experiența și cunoștințele lor, elevilor participanți
⬤ Cursanții vor învăța să abordeze de la simple afecțiuni până la patologii dificile pe care le vor întâlni în practica medicală
⬤ Viitorii asistenți medicali vor fi astfel la curent cu noutățile din domeniu
Fundația ”Bucuria Ajutorului” a Patriarhiei Române a dat startul unei noi ediții a Școlii de Vară. Ediția din această vară este dedicată elevilor de la școlile postliceale sanitare și este organizată în colaborare cu Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România. Astfel, cursurile Școlii Medicale de Vară vor fi gratuite pentru toți participanții.
La ediția din acest an participă 45 de elevi de la șapte școli de asistenți medicali din București. Deschiderea oficială a avut loc pe 20 iunie, la sediul Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR). Cu această ocazie, Carmen Mazilu, președinta filialei bucureștene a OAMGMAMR, a evidențiat faptul că aceste cursuri reprezintă o șansă unică pentru participanți, fiind susținute de lectori cu un înalt nivel profesional, invitați de Fundația ”Bucuria Ajutorului”. ”Chiar dacă suntem o instituție care oferă îngrijiri paliative, noi, aici, îi instruim pe asistenți pe partea de medicină generală și în diferite domenii ale medicinei – avem chiar și partea de pediatrie. Dorim să le oferim informații care să îi ajute să înțeleagă, să crească, să-și pună fundamentul unui asistent medical bine format”, a declarat Adriana Căruntu, managerul Fundației ”Bucuria Ajutorului”, pentru Basilica.ro.
Printre experții invitați să susțină cursurile se află și prof. univ. dr. Georgeta Sinitchi de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr.T. Popa”, din Iași, medicul care a fondat Clinica de Alergologie a Spitalului ”Sfântul Spiridon”, din Iași. Aceasta le va explica elevilor specificul diferitelor boli alergice, care în prezent afectează o mare parte a populației. ”Cred că este un moment istoric să avem ca invitat o persoană de asemenea valoare. Dr. Georgeta Sinitchi face parte dintre medicii de excepție pe care România îi are. De altfel, avem mai mulți medici valoroși, care s-au oferit să participe în mod voluntar, fără plată, la formarea noilor generații de specialiști. Ce bucurie poate fi mai mare decât să le poți face bine tinerilor, să așezi lucruri fundamentale în cultura, dar și în inimile și în conștiința lor?”, a mai spus Adriana Căruntu, potrivit Basilica.ro.
Cursanții vor primi diplome
Cursurile se desfășoară la sediul OAMGMAMR din Str. Avrig 12, sector 2, București, până la data de 31 iulie 2023, între orele 15:00 și 18:00. La final, cursanții vor trece printr-o evaluare a cunoștințelor și vor primi diplome de participare. Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România asigură logistica, de la spațiul de desfășurare a cursurilor până la suportul tehnic și aprovizionarea pentru pauzele de cafea. La rândul său, Fundația ”Bucuria Ajutorului” a reunit la aceste cursuri experți din diverse domenii medicale.
Fundația ”Bucuria Ajutorului”, mereu în slujba binelui
A devenit deja o obișnuință ca membrii Fundației ”Bucuria Ajutorului” a Patriarhiei Române să ofere sprijin, să vină în întâmpinarea nevoilor semenilor lor. În cadrul fundației funcționează și Centrul de Îngrijiri Paliative ”Sfântul Nectarie”, din București. Preoți, psihologi, farmaciști, medici, asistenți medicali, asistenți sociali, infirmieri și mulți alți specialiști și-au dat mâna pentru o cauză nobilă, aceea de a oferi îngrijiri paliative, la cele mai înalte standarde de calitate, la Centrul Sfântul Nectarie, din Capitală. Centrul înființat de Arhiepiscopia Bucureștilor de peste un deceniu furnizează serviciile necesare creșterii calității vieții bolnavilor de cancer, în stadiul terminal. Prin dragostea și amabilitatea membrilor Fundației ”Bucuria Ajutorului”, numeroși experți în diverse domenii de activitate și în îngrijiri paliative își dedică viața și timpul pacienților oncologici, încurajându-i și făcând tot posibilul să le dăruiască o șansă în plus și să le aducă mici bucurii.
Alături de alți experți, reprezentanții Fundației ”Bucuria Ajutorului” au devenit a doua familie a pacienților care ajung la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din București și se străduiesc să dea putere sufletului și trupului acestor oameni cuprinși de dureri fizice și suferințe spirituale.
Foto: Basilica.ro